Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn: Nieuw Zwembad in Noord

Nieuw Zwembad in Apeldoorn-Noord

Op 25 april 2024 heeft de gemeente groen licht gegeven voor het ontwerp en bouwplannen van het nieuwe zwembad aan de Vlijtseweg. Het zwembad komt in de plaats van de Sprenkelaar dat inmiddels al 50 jaar oud is.

Tijdens de bouw van het nieuwe zwembad kan men gebruik blijven maken van de Sprenkelaar. In het ontwerp is rekening gehouden met goede toegankelijkheid, iedereen kan er gebruik van maken. Ook is de plek goed bereikbaar voor bezoekers. Vanaf eind 2024 vinden de eerste werkzaamheden op het terrein plaats. De gemeente verwacht in 2027 het nieuwe zwembad in gebruik te kunnen nemen.


 

Krijg bespaartips op het Energie Event

Tijdens de voorjaarsmarkt in de Eglantier op vrijdag 10 mei organiseert gemeente Apeldoorn een Energie Event. Bent u benieuwd naar de voordelen van isolatie en wilt u bespaartips krijgen? De energieadviseurs van het Energiepunt staan voor u klaar. Ze beantwoorden al uw vragen over het verduurzamen van uw huis. Kom langs voor een kop koffie en ontvang gratis en onafhankelijk advies. Woont u in een huurwoning? Ook dan bent u welkom voor gratis hulp en tips voor het besparen van energie.

Kinderen zijn natuurlijk ook welkom. Zij mogen die dag een eigen huisje van karton komen maken. Meer informatie vindt u op energievanapeldoorn.nl/energie-event.


 

Welk doet alcohol met uw rijgedrag? Test het zelf in de Alcokart!

Met alcohol op achter het stuur stappen? Dat doen we natuurlijk niet! Maar weet u ook waarom niet? Het BOB-campagneteam laat u op 9 mei zelf ervaren hoe het is om met alcohol op achter het stuur te stappen.

De Alcokart is een speciale kart die het rijden met alcohol op nabootst. Bestuurders en passagiers nemen plaats in de Alcokart en rijden na een korte uitleg een parcours. Eerst mag u ervaren hoe dat is op de ‘nuchtere’ stand. Daarna gaan de ‘alcoholeffecten’ aan. De kart heeft moeite met sturen en reageert langzamer. Zelf proberen? Dat kan! De kart staat op donderdag 9 mei tussen 12.00 en 20.00 uur op het Marktplein in Apeldoorn.


 

Praat vandaag over morgen

In 2024 en 2025 reizen kleurrijke bankjes door de gemeente Apeldoorn. Bijzondere bankjes, want zij nodigen inwoners uit voor een gesprek over ‘de oude dag’. Met vragen, stellingen en dilemma’s. Want hoe wilt u oud worden? En wat kunt u doen voor uzelf en anderen?

De bankjes zijn onderdeel van de campagne ‘Praat vandaag over morgen’ van de gemeente Apeldoorn en 19 Apeldoornse partnerorganisaties.

Bij de bankjes horen kaartjes met vragen, stellingen en dilemma’s. Deze helpen bij het voeren van het gesprek. Inwoners zijn van harte welkom om plaats te nemen op het bankje en met elkaar in gesprek te gaan. De komende tijd staat er op de volgende plaatsen een praatbank:

Van 8 mei tot 29 mei 2024 bij Verian in de Thuyskamer, Waleweingaarde 3a.

Van 29 mei tot 12 juni bij de Kap, Regentesselaan 2b
Van 12 juni tot 10 juli bij Samen055

Voor meer informatie kijkt u op de website Apeldoorn.nl/praatvandaagovermorgen


 

Kom ook naar de Team NL Sport Experience op 9 t/m 12 mei!

Op donderdag 9 mei vindt de landelijke aftrap plaats Van de Team NL Sport Experience. Of u nou jong of ouder bent, een beginner of al heel ervaren: er is voor iedereen wat te doen. Van het scheuren over een pumptrack tot het versnellen op de atletiekbaan en het leren van volleybaltechnieken. Komt u ook?

De Team NL Sport Experience is verbonden aan topsportevenementen in zeven Nederlandse steden. Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei om 14:00 uur, vindt de landelijke aftrap plaats in het Orderbos. Ook Erben Wennemars, ambassadeur van de Team NL Sport Experience, is erbij. Daarna  kunt u kijken naar een BMX-demo op de grote schans. Op het Zeepkistenfestival vindt op zaterdag 11 en zondag 12 mei ook de Eredivisie Beachvolleybal plaats. Ervaar hoe Nederlandse top beachvolleyballers strijden om de overwinning. De toegang is gratis. Meer informatie leest u op de website teamnl.org/sportexperience


 

Verkiezing Europees Parlement: uw stempas

Op donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 5 jaar lid wordt van het Europees Parlement. En heeft u invloed op de besluiten van het Europees Parlement.

Om te kunnen stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. U krijgt uw stempas thuisgestuurd. De stempas is afgelopen week verstuurd. Uw stempas heeft een uniek nummer en is voor het stembureau het bewijs dat u nog niet bij een ander stembureau heeft gestemd. Met uw stempas kunt u stemmen in elk stemlokaal in de gemeente. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan.

Stempas niet ontvangen of kwijt

U ontvangt uw stempas uiterlijk donderdag 23 mei. Heeft u dan nog geen stempas ontvangen? Of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan bij de gemeente. Dit kan schriftelijk via een formulier of aan de balie van de gemeente. Ga voor meer informatie over de verkiezingen naar: apeldoorn.nl/verkiezingen


 

Stadhuis gesloten 9 mei

Op 9 mei is het Hemelvaartsdag. Het stadhuis is die dag gesloten. Op vrijdag 10 mei is het stadhuis weer volgens de normale openingstijden geopend.

Een aantal zaken regelt u ook makkelijk en snel via de website www.apeldoorn.nl.