Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Een melding doen bij de gemeente: hoe makkelijk gaat dat?

De gemeente doet een inwonersonderzoek naar meldingen over de openbare ruimte. Met als belangrijkste doel de (online) dienstverlening verbeteren.

Heeft u wel eens een melding gedaan bij de gemeente over de openbare ruimte? Over bijvoorbeeld zwerfafval, een scheve stoeptegel of kapotte straatverlichting? Dan leest de gemeente graag wat uw ervaring was. U vindt de vragenlijst op de website www.apeldoorn.nl/onderzoekmor.

 

 

 

 

 

 


Meld uw dak aan voor buurtstroom

Heeft u een (groot) dak beschikbaar voor zonnepanelen en wilt u dat dak graag delen met mensen die geen zonnepanelen op hun dak willen of kunnen leggen? Meld uw dak dan aan voor Buurtstroom Apeldoorn bij Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn (deA) en draag zo bij aan de verduurzaming van uw buurt.

Veel inwoners van Apeldoorn hebben al zonnepanelen op hun dak gelegd of willen dat nog graag doen. Maar niet iedereen die dat wil, kan zonnepanelen laten plaatsen. Soms zijn daken niet geschikt. Bijvoorbeeld als bomen de zon tegenhouden. Een kapvergunning ervoor wordt niet altijd verleend omdat bomen ook belangrijk voor het klimaat en de straat zijn. En bewoners van appartementen hebben bijvoorbeeld geen eigen dak. Met een gezamenlijk zonnedak kunnen deze mensen toch zelf zonne-energie opwekken, maar dan op een dak in de buurt. Er zijn nog niet heel veel gezamenlijke daken en er is veel vraag naar. Daarom is de gemeente op zoek naar bedrijven en organisaties die (een gedeelte van) hun dak willen delen. Zo kunnen meer buurtbewoners meedoen.

Neem voor informatie telefonisch contact op met energiecoöperatie deA via 055 – 368 3366. Of kijk voor voorbeelden van Buurtstroomprojecten op de website www.de-a.nl.

 

 

 

 

 

 


Bijeenkomst ‘Samen staan wij sterk’ op 4 september

Iedereen kan wel eens moeilijke tijden doormaken. Daarom organiseert Priscilla op maandag 4 september een bijeenkomst ‘Samen Staan Wij Sterk’, speciaal voor mensen die financiële uitdagingen en andere problemen ervaren. Priscilla heeft zelf ervaren hoe lastig het kan zijn om de juiste hulp te vinden bij de gemeente en andere organisaties. Ze staat daarom klaar om haar kennis te delen en anderen te helpen bij het vinden van oplossingen.

“Samen Staan Wij Sterk” is een plek waar u uw verhaal kunt delen en anderen kunt ontmoeten. Of u nu jong of oud bent, of u nu te maken hebt met geldzorgen, eenzaamheid of andere kwesties, u bent van harte welkom. Dit is een kans om samen te komen, ervaringen te delen, lotgenoten te ontmoeten en stappen te zetten naar een betere toekomst. Iedereen is welkom! Als u niet weet waar u moet beginnen, dan kan Priscilla u helpen met vinden van de hulp die u nodig heeft.

De eerste bijeenkomst ‘Samen Staan Wij Sterk’ is op 4 september in Gebouw 055 aan de Condorweg 1 in Apeldoorn en duurt van 10.00 tot 12.00 uur.


Werkzaamheden A1 tussen Apeldoorn en Twello

Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Twello. Vanaf vrijdag 1 september 2023 tot en met vrijdag 9 augustus 2024 wordt er gewerkt aan de weg. Het verkeer moet in beide richtingen rekening houden met versmalde rijbanen en een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur.

Meer informatie?

Verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl. Achtergrondinformatie en actuele werkzaamheden zijn na te lezen op de website www.A1Oost.nl. U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800 – 8002.


Fietsdepot voortaan in Mariastraat

In de binnenstad geldt een fietsparkeerverbod. Bent u uw fiets kwijt en stond die buiten een stalling, vak (deze zijn aangegeven met witte randen) of rek geparkeerd? Dan is uw fiets misschien verwijderd door de gemeente. In dat geval kunt u uw fiets tegen een vergoeding weer ophalen.

Foutgeparkeerde fietsen worden naar het nieuwe fietsdepot aan de Mariastraat 30 gebracht. Dit is het voormalige pand van de Bristol op de hoek van de Nieuwstraat. De ingang vindt u aan de achterzijde van het pand. Die bereikt u via de steeg aan de Nieuwstraat.

Het fietsdepot heeft per week wisselende openingstijden. Op de website www.apeldoorn.nl/fietsweg staan per twee weken de openingstijden vermeld.


Maakt u het verschil?

Bent u klaar om het verschil te maken? Wilt u uw ideeën omzetten in plannen met een sociale of duurzame impact op de Apeldoornse samenleving? Denk aan bijvoorbeeld ideeën over duurzaamheid, circulariteit en initiatieven voor buurtwerkplaatsen.

‘Impact ondernemen in Apeldoorn’

Maak dan kans om deel te nemen aan het start-up programma ‘Impact ondernemen in Apeldoorn’. Dit programma is speciaal ontworpen om startende ondernemers, organisaties en bewoners te inspireren en te begeleiden bij het ontwikkelen van hun plannen. Het eindresultaat is een goed onderbouwde businesscase

Aanmelden

Klinkt dit als een kans die u niet wilt missen? Stuur snel een e-mail naar r.smit-veld@ondernemershuis-deventer.nl. Vermeld in de mail globaal wat uw idee is. Uit alle inzendingen kiest de gemeente de acht meest veelbelovende plannen. Deze ondernemers doen mee aan het start-up programma ‘Impact ondernemen in Apeldoorn’. Dat is een op maat gemaakte training, die begint in september. Samen met experts werkt u uw ideeën verder uit tot een kwalitatieve businesscase. Op 7 september winnen de drie beste inzendingen een stimuleringsprijs.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.apeldoorn.nl/ start-up-impact-programma.