Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Geslaagde week van Heel Apeldoorn Schoon

Apeldoorn stond van 13 maart tot en met 17 maart in het teken van de Week van Apeldoorn Schoon. Dit initiatief van stichting Zero Waste Apeldoorn had dit jaar als thema afvalpreventie en -vermindering. Daarom gingen 500 kinderen van twaalf basisscholen uit Apeldoorn en omliggende dorpen meedoen aan een opruimactie van zwerfafval.

Wethouder Afvalbeleid Danny Huizer en kinderburgemeester Jolie openden de week bij Vrijeschool De Vijfster. Vrijdagmiddag 17 maart sloot wethouder onderwijs Henk van den Berge de week af bij Prinses Julianaschool in Lieren. Daarnaast werden vrijdag 17 maart ZAPpers in het zonnetje gezet bij werkgebouw Zuid van de gemeente. ZAPpers (ZwerfAfval-Pakkers) zijn inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een schoon Apeldoorn.

 


Apeldoorn opent MKB-Loket voor ondernemers

Gemeente Apeldoorn opent een loket voor MKB-ondernemers die geldzorgen hebben door gestegen inflatie of energiekosten. Het loket is er voor éénmanszaken en vennootschappen die gevestigd zijn in Apeldoorn en die maximaal 50 medewerkers in dienst hebben.

Om u aan te melden stuurt u een mail met uw contactgegevens naar mkbloket@apeldoorn.nl. Vergeet uw telefoonnummer niet te vermelden in deze mail. Adviseurs van het loket nemen contact met u op. Zij hebben gegevens zoals jaarcijfers, een ondernemingsplan of andere relevante informatie nodig om tot een advies te komen. Deze informatie zal voor een eerste gesprek nodig zijn.

Meer informatie
U vindt meer informatie over het MKB-Loket op onze website www.apeldoorn.nl/mkb-loket. Hier vindt u ook informatie over andere regelingen van de gemeente waarvoor uw onderneming misschien in aanmerking komt.


Tijdelijke noodfonds energie

Heeft u een laag inkomen? En bent u elke maand veel geld kwijt aan de kosten van gas en elektriciteit? Dan komt u misschien in aanmerking voor het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met maximaal een inkomen van 200 procent van de bijstandsnorm. Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met 30 maart 2023. Dit doet het Noodfonds alleen als er sprake is van een hoge energierekening. Het Noodfonds Energie is een samenwerking van verschillende energieleveranciers en de Rijksoverheid.

Aanvragen
Wilt u een aanvraag doen voor het Noodfonds Energie? Doe dan eerst de Noodfonds-check. Zo komt u te weten of het voor u zin heeft om een aanvraag te doen. Op de website
www.noodfondsenergie.nl leest u meer over hoe de aanvraag werkt en wat de voorwaarden zijn.


Goed idee? doe er iets mee

Gemeente Apeldoorn ziet graag dat inwoners aan de slag gaan in hun wijk, daarom zijn er subsidies beschikbaar. Plannen die meer dan 2500 euro nodig hebben worden tweemaal per jaar beoordeeld. De eerste helft van dit jaar zijn vijf initiatieven beloond met een subsidie, namelijk een benefietvoetbalwedstrijd, een kruidentuin met belevenispad aanleggen, het ‘Eet-Mee’ project, vernieuwing van een bestaand speelveld en het maken van een natuur-speel-voedselbos-parkje.

Inspireert dit u voor een eigen initiatief in de wijk? Kijk dan op de website www.apeldoorn.nl/meedenken-en-meedoen en vul een aanvraag in. Doe dit vóór 30 mei, zodat uw plan erbij is bij de volgende beoordelingsronde. Plannen die minder dan 2500 euro nodig hebben worden het gehele jaar door beoordeeld en toegekend.


Expositie stadhuis

Van 21 maart tot en met 17 april exposeert Ans Spoelder met haar expositie ‘Lyrisch Expressionistische Abstracte’ in het stadhuis.

U kunt het werk van Ans Spoelder bewonderen op de eerste verdieping aan de Deventerstraatkant. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadhuis. Spoelder schildert veelal mensfiguren die niet wezenlijk lijken. Al schilderend ontstaan er beelden die in een relatie tot elkaar op een mysterieuze wijze samengaan, of zijn. Daarnaast toont zij een aantal keramieken beelden. Benieuwd? Kom dan snel kijken op het stadhuis!


Themabijeenkomst toeslagenaffaire

Op woensdag 29 maart van 19.30 tot 21.30 uur is in Buurthuis Maasstraat een themabijeenkomst voor gedupeerden van de toeslagenaffaire. Gedupeerde ouders kunnen op deze avond gewoon binnenlopen.

In totaal zijn er vier bijeenkomsten in 2023. De bijeenkomsten zijn georganiseerd op initiatief van een aantal gedupeerde ouders. De sfeer is ongedwongen. Praten mag, alleen luisteren mag ook. Gedupeerden kunnen tijdens deze bijeenkomst ook kennis maken met de medewerkers van het gemeentelijke Meldpunt Toeslagenaffaire die hen kunnen ondersteunen bij vragen die mogelijk (nog) spelen. Wees welkom, u hoeft zich niet aan te melden. Meer informatie vindt u op de website www.samen055.nl/kinderopvangtoeslagaffaire.