Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Inclusieve speelplek in Woudhuis geopend

Woensdag 19 juni is op het Kasteelplein in Woudhuis een inclusieve speelplek geopend. Dit is een speelplek waar alle kinderen kunnen spelen. Er is een waterspeelplaats te vinden en ook een rolstoeldraaimolen.

Drie jaar geleden startte inwoner Willemijn van de Zedde een crowdfundingsactie om een inclusieve speeltuin te creëren. Een plek waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. Dankzij donaties en een subsidie van de gemeente is die er nu. Wethouder Anja Prins, kinderburgemeester Jahnaoh en Willemijn van de Zedde hebben de speelplek samen officieel geopend. Veel buurtbewoners en kinderen waren bij de opening.

Het Kasteelplein wordt ook groen. Eind vorig jaar zijn er al honderd bomen geplant en dit najaar volgt er meer vergroening. Al met al is het Kasteelplein nu een mooie samenspeelplek geworden.

Foto: Rob Voss


 

 Aangepaste openingstijden fietsenstalling Oranjerie

De openingstijden van fietsenstalling Oranjerie zijn gewijzigd. Tot 4 juli is de fietsenstalling gesloten, behalve op zaterdag 29 juni geopend. De stalling is dan open van 08.00 tot 18.00 uur.

Vanaf donderdag 4 juli is wijzigen de donderdagen en zondagen. Op donderdag is de stalling open tot 18.45 uur in plaats van 22.00 uur. Op zondag blijft fietsenstalling Oranjerie voortaan gesloten. Natuurlijk bent u van harte welkom in een van de andere zes gratis overdekte fietsenstallingen in de binnenstad, bijvoorbeeld in de Marktstraat of aan de Paslaan.

Een overzicht van alle fietsenstallingen en openingstijden vindt u op de website www.apeldoorn.nl/fietsenstalling.


 

Eerbeekseweg Loenen groener en veiliger

De Eerbeekseweg in Loenen is deze week nog groener geworden. Er zijn achttien bloembakken van cortenstaal langs de weg geplaatst. Deze bloembakken zorgen voor een dorpse uitstraling. Ze zorgen er ook voor dat weggebruikers goed begrijpen dat ze door een dorp rijden.

De bloembakken staan vol met fleurige vaste planten. De laatste bakken werden gevuld door  wethouder Peter Messerschmidt gedeputeerde Dirk Vreugdenhil van provincie Gelderland, en Harrie Wilbrink van Dorpsraad Loenen. Samen klaarden zij de klus.

Rotonde N786 wordt ook vernieuwd

Naast de bloembakken aan de Eerbeekseweg, krijgt de rotonde op de grens met Eerbeek ook update. De rotonde krijgt beelden van een herder met een schaapskudde. Een mooie verwijzing naar de schaapskooi in het dorp. “De rotonde wordt zo een mooie poort naar de Veluwe” zo zegt wethouder Messerschmidt.


 

Belastingaanslag voor de waterschapsbelasting

Vorige week ontvingen huishoudens in het waterschap Vallei en Veluwe het aanslagbiljet voor waterschapsbelasting van GBLT. Het waterschap gebruikt dit belastinggeld voor het bouwen en onderhouden van dijken, het voorkomen van droogte en het schoonmaken van afvalwater.

Er zijn verschillende soorten waterschapsbelasting. Welke belasting u betaalt, hangt af van uw situatie.

Moeite met betalen?

Zit u in een lastige financiële situatie? Het GBLT zoekt graag samen met u naar een oplossing. U kunt denken aan het betalen in delen of kwijtschelding aanvragen. Op de website gblt.nl/moeite-betalen leest u hier meer over.

Meer informatie

Op de website gblt.nl staat meer informatie over de waterschapsbelasting. Hier regelt u ook gemakkelijk zelf al uw belastingzaken via Mijn Loket.


 

Militaire oefeningen in Apeldoorn

Van 1 tot en met 5 juli zijn er diverse militaire oefeningen in en rondom Apeldoorn. Deze kunnen binnen de bebouwde kom plaatsvinden.

Mocht er onverhoopt schade door de oefeningen ontstaan, dan kunt u dit melden bij het Ministerie van Defensie. Vermeld gegevens zoals de eenheid, kenteken van het voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. U kunt mailen naar jdvclaims@mindef.nl. Of u stuurt een brief naar Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht.