Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Nieuwe fietsparkeervakken in het centrum

Er zijn nieuwe fietsparkeervakken in het centrum bijgekomen en sommige huidige vakken zijn uitgebreid. Zo kunt u op meer plekken dichterbij de winkels uw fiets parkeren. Deze fietsvakken zijn speciaal bedoeld voor als u even een snelle boodschap wilt doen.

De nieuwe en de vakken die uitgebreid zijn die aan de Mariastraat, Beekstraat, Nieuwstraat en de Oranjerie. Wanneer u langer in de stad te vinden bent kunt u uw fiets veilig en droog stallen in een van de fietsenstallingen via de website www.apeldoorn.nl/fietsenstallingen.


 

Markthal Apeldoorn decor voor commando-overdracht

Donderdag 28 maart vond de commando-overdracht van het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL) plaats op het Marktplein. Tijdens deze militaire ceremonie nam Brigadegeneraal Nicole de Wolf-Fabricius officieel het commando over van Brigadegeneraal Roy Sillen. Vooraf vond er een muzikale mars plaats en was op een deel van het Marktplein een static show.


 

Vernieuw op tijd uw reisdocument

Loopt de geldigheid van uw reisdocument (paspoort of identiteitskaart) binnenkort af? Van veel inwoners wel. Uw aanvraag voor een nieuw reisdocument en de verwerking van die aanvraag kan hierdoor langer duren. Als uw reisdocument verloopt, krijgt u ruim op tijd een brief van de gemeente.

Heeft u een brief ontvangen? Maak dan snel een afspraak! Vernieuw op tijd uw paspoort of identiteitskaart, zeker met een buitenlandse reis op komst. Nog geen brief heeft ontvangen, maar u wil alvast uw reisdocument vernieuwen? Ook dan kunt u een afspraak maken. Dit voorkomt voortijdige vakantiestress.

Ga voor meer informatie over reisdocumenten naar de website www.apeldoorn.nl/reisdocumenten.Open dag Brandweer Apeldoorn

Op zaterdag 20 april opent de Apeldoornse brandweer haar deuren voor het publiek. De open dag vindt plaats op de Vosselmanstraat in Apeldoorn centrum. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen en volwassenen meedoen aan tal van activiteiten. Meer informatie leest u op de website www.brandweerapeldoorn.nl.


 

Veteranendag 2024 in Apeldoorn

Dit jaar vindt de viering van de Veteranendag voor de veteranen uit Apeldoorn, Epe en Voorst plaats op vrijdag 19 april. Met dit jaarlijkse evenement bedankt de gemeente alle militaire veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. De Veteranendag wordt feestelijk  gevierd onder de Markthal op het Marktplein. De Markthal is tijdens deze gelegenheid aan de zijkanten afgeschermd en van meubilair voorzien. En hoewel er heaters aanwezig zullen zijn  onder de Markthal, kunnen de avonden in april nog wat fris aanvoelen. Houdt hier rekening mee met uw kledingkeuze.

Heeft u als veteraan onverhoopt geen uitnodiging ontvangen voor het bijwonen van de Veteranendag 2024, dan kunt u zich aanmelden via telefoonnummer 14055.