Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Praat vandaag over morgen. Hoe wilt u oud worden?

Twee kleurrijke bankjes reizen komende maanden door Apeldoorn. Bijzondere bankjes, want zij nodigen alle inwoners die erop gaan zitten uit voor een gesprek over ‘de oude dag’. Met vragen, stellingen en dilemma’s. Want hoe wilt u oud worden? En wat kan u doen voor uzelf en anderen?

Op dit moment staat het bankje tot en met 5 februari in de hal van het stadhuis. Bij de bankjes horen kaartjes met vragen, stellingen en dilemma’s. Deze helpen u bij het voeren van het gesprek.

‘Praat vandaag over morgen’

De bankjes zijn onderdeel van de campagne ‘Praat vandaag over morgen’ van gemeente Apeldoorn en 17 Apeldoornse partnerorganisaties. Wethouder Anja Prins en Lineke Maat, directeur van de Kap, startten de campagne op donderdag 18 januari in het stadhuis.

Meer informatie

U leest alles over deze campagne en waar u het bankje vindt op de website www.apeldoorn.nl/praatvandaagovermorgen.


 

EK Beachvolleybal komt naar Apeldoorn

Apeldoorn is één van de speelsteden van het Europese Kampioenschap Beachvolleybal 2024. Daarnaast worden ook in Den Haag en Arnhem wedstrijden gespeeld. Het EK is van dinsdag 13 tot en met zondag 18 augustus. De wedstrijden in Apeldoorn zijn op het Marktplein.

Apeldoorn is één van de belangrijkste speelsteden binnen de volleybalwereld. Zo waren de finales van het WK vrouwen in 2022 ook hier. Het is dus niet voor niets dat Apeldoorn opnieuw gekozen is als speelstad.


 

Planning bladafval opruimen

Op de website apeldoorn.nl/bladafval ziet u per twee weken waar de gemeente het bladafval opruimt. De werkzaamheden verlopen moeilijk wegens de winterse omstandigheden. Afgelopen dagen moesten we creatief zijn en locaties opzoeken waar het wel mogelijk was.

Van 22 tot en met 26 januari gaat de gemeente aan de slag in: De Sprengen, Driehuizen, Orden, Rivierenbuurt, Kayersmolen, Kruizemunt, Matendonk en de Matenhorst.


 

Wegwerkzaamheden A1

Van vrijdagavond 26 januari tot zaterdagochtend 27 januari sluit Rijkswaterstaat de A1 in beide richtingen af. Het gaat om het stuk tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Deventer. In de richting Deventer is de weg vanaf vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 08.00 uur afgesloten. In de richting van Apeldoorn vanaf vrijdag 21.00 uur tot zaterdagochtend. 

Rijkswaterstaat gaat ook op dit stuk de weg verbreden om onder andere de doorstroming te verbeteren. Ligt de A1 op uw route, dan wordt u met borden omgeleid.

Meer informatie

Meer verkeersinformatie is te vinden op de website www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl. Achtergrondinformatie en actuele werkzaamheden zijn na te lezen op de website www.A1Oost.nl.