Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Stem op uw favoriete sportfoto!

In aanloop naar het EK Baanwielrennen in Apeldoorn werden er meerdere cursussen sportfotografie georganiseerd op de wielerbaan in Omnisport. Er kwamen in totaal ongeveer 60 fotografen in actie. Voor de fotowedstrijd stuurden zij hun beste foto in. Uit al deze foto’s koos een vakjury er twintig.

Nu kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete foto. De foto’s staan op de website www.apeldoorn.photo/contest/baanwielrennen en zijn ook te zien op het Stationsplein. Via de website kunt u tot en met 22 december uw stem uitbrengen.

Op 23 december wordt de winnaar van de cursus sportfotografie bekendgemaakt. Deze fotograaf mag tijdens het EK Baanwielrennen een dag meewerken in het mediateam van de organisatie.

De foto’s op het Stationsplein kunt u nog tot 31 december bewonderen, daarna verhuizen ze naar Omnisport.


 

Aanmeldingen en nominaties sportverkiezingen 2023

De jaarlijkse sportprijzen worden op 20 maart uitgereikt tijdens de Sporgala in Orpheus. Een groots gala om de sport in Apeldoorn te vieren.  Welke sporter ontvangt dé Sportprijs 2023?  Ook zijn er prijzen voor Talent van het jaar en Vrijwilliger van het jaar.

De organisatie én vakjury houdt het hele jaar al zo goed mogelijk in de gaten welke sporters er in aanmerking komen voor een nominatie en/of sportpenning. Maar u kunt ook een sporter, sportteam of vrijwilliger aanmeldingen of nomineren.

Iemand nomineren
Wilt u iemand nomineren of aanmelden voor een sportpenning? Op de website van de Sportraad www.sportraad.nl kunt u de voorwaarden vinden en leest u meer over de aanmelding. De aanmelding moet uiterlijk 7 januari binnen te zijn. Dit kan via de mail aan info@sportraad.nl of via post naar Laan van Westenenk 4, 7336 AZ Apeldoorn.Rond kerst wijzigen openingstijden fietsenstallingen

Rond de kerst veranderen de openingstijden van de fietsenstallingen. Op eerste en tweede kerstdag zijn de stallingen Marktplein en ACEC geopend, de andere stallingen zijn gesloten. Ook op dinsdag 19 december wijzigen de sluitingstijden van de fietsenstallingen. De stallingen Stadhuis en Marktplein sluiten om 22.00 uur. De stallingen ACEC, Serre, Oranjerie en Marktstraat sluiten om 16.00 uur.

Actuele openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden van de stallingen op de website www.apeldoorn.nl/parkeren/parkeren-fiets/fietsenstalling


 

Stadhuis gesloten tijdens feestdagen

Op maandag 25 december en dinsdag 26 december is het stadhuis wegens Kerst gesloten. Dat geldt ook voor maandag 1 januari gesloten.

Een aantal zaken regelt u makkelijk en snel via de website www.apeldoorn.nl. Woensdag 27 december kunt u het stadhuis weer bezoeken of bereiken via telefoonnummer 14 055.


 

500 bomen uitgedeeld    

Voor de actie boompje erbij zijn er in totaal 500 bomen uitgedeeld. Inwoners konden zich inschrijven voor deze actie om kans te maken op een gratis boompje. De 500 winnaars hebben allemaal hun eerste keus ontvangen, waarvan de ‘roodbladige sierappel’ de favoriet was.

 


 

Opruimen bladafval

De gemeente is begonnen met het opruimen van gevallen bladeren. Alle wijken komen aan de beurt. U kunt de planning lezen op de website www.apeldoorn.nl/bladafval. Van 18 tot en met 22 december gaan we aan de slag in Berg en Bos, Het Loo, Winkewijert, Anklaar, Welgelegen, Matenveld.