Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Aftellen naar de Tweede Kamerverkiezing

Op woensdag 22 november is de Tweede Kamerverkiezing. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 4 jaar lid wordt van de Tweede Kamer. En heeft u invloed op de besluiten van de Tweede Kamer. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur.

Om uw stem uit te brengen is het belangrijk dat u uw stempas en een geldig legitimatiebewijs meeneemt naar het stembureau. Uw stempas heeft u ontvangen op het adres waar u op ingeschreven staat. Ook de kandidatenlijst, waar alle politieke partijen en hun kandidaten op staan, krijgt u toegestuurd.

Waar stemmen?
Om te stemmen gaat u naar een stembureau in onze gemeente. Op uw stempas staat het dichtstbijzijnde stembureau, maar u kunt in elk stemlokaal binnen de gemeente stemmen. Op de website: apeldoorn.nl/verkiezinginbeeld staan alle 89 stembureaus in de gemeente aangegeven. Op de dag van de verkiezing, 22 november, kunt u op deze website ook zien hoe druk het is per stembureau.

Stemwijzer

Weet u nog niet op welke partij u wilt stemmen? Volg dan bijvoorbeeld debatten op radio en tv. Of maak gebruik van de stemwijzer. U krijgt dan inzicht welke politieke partij het beste aansluit bij uw eigen opvattingen. Kijk hiervoor op websites als www.stemwijzer.nl of www.kieskompas.nl.

Ga voor alle informatie over de verkiezingen naar: apeldoorn.nl/verkiezingen.


 

Remembrance day

Op de zondag zo dicht mogelijk bij 11 november – Remembrance Day – worden de Canadese militairen herdacht die sneuvelden in de beide wereldoorlogen en bij vredesoperaties. Deze herdenking vindt plaats bij het Nationaal Canadees Bevrijdingsmonument ter gelegenheid van Remembrance Day. Ook burgemeester Ton Heerts was dit jaar weer aanwezig om bloemen te leggen namens de gemeente.Sportieve kinderactiviteiten

Van 10 tot 14 januari vindt het EK Baanwielrennen plaats in Apeldoorn. In de aanloop hiernaar toe kunnen kinderen uit Apeldoorn zelf in actie komen.

Workshop pumptrack

Op vrijdag 24 november van 12.30 tot 16.30 uur wordt er een workshop pumptrack georganiseerd op de pumptrack in Park Zuidbroek in Apeldoorn. Er zijn drie verschillende tijdsblokken en deelname is gratis.

Dikke banden race

Op zondag 26 november van 13.00 tot 15.30 vindt de dikke banden race plaats op de skeelerbaan van DNIJ in Apeldoorn (De Voorwaarts 440). Dit zijn wedstrijden voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar oud. Iedereen kan in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke banden fiets. Dus: geen racefiets. Deelname is gratis en voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar oud.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over beide activiteiten en aanmelden op de website www.ekbaanwielrennen.nl.


 

Cultuurhistorische verhaal van GEUS
Op maandag 20 november komt Marinke Steenhuis, van SteenhuisMeurs het historische verhaal van GEUS vertellen. Dit doet ze tijdens een presentatie om 19.00 uur in het Kulturhus Elspeet. Marinke heeft een cultuurhistorische analyse van het gebied GEUS gemaakt om meer inzichten, herkenning en erkenning te geven. Dit biedt een belangrijke basis voor het gebiedsplan van GEUS. Heeft u interesse om deze inspirerende avond bij te wonen? De inloop van de bijeenkomst is vanaf 18.45 uur.  Kijk voor meer informatie op de website www.apeldoorn.nl/geus.