Stedendriehoek

Nieuws uit de Gemeente Apeldoorn

Onthulling Lindenbankje

Zaterdag 9 september is het Lindenbankje onthuld. Dit is een herinneringsbankje ter ere van G.A.M.M. van der Linden. Hij was de eerste rector van het (toen nog) Katholieke Veluws College.

Meneer van der Linden was behalve eerste rector ook medeoprichter van de school. Vooral door zijn energieke optreden en grote doorzettingsvermogen is het Veluws College uitgegroeid tot de grote scholengemeenschap die het nu is. Het bankje is te vinden in de Henri Dunantlaan op initiatief van oud-leerlingen.


Stembureauleden gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen

Op woensdag 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De gemeente Apeldoorn zoekt stembureauleden die willen helpen tijdens de verkiezingen. Samen met andere stembureauleden zorgt u ervoor dat de verkiezingsdag goed verloopt. De stembureaus sluiten om 21.00 uur. Daarna sorteren de stembureauleden de stembiljetten en wordt geteld hoeveel stemmen elke partij heeft gekregen.

Meehelpen?
Bent u in de gelegenheid op een verkiezingsdag te helpen en ouder dan 18 jaar? Meld u aan als stembureaulid via de website www.apeldoorn.nl/aanmelden-als-stembureaulid


Hooigras maaien

Nu de meeste bermen zijn uitgebloeid, is het tijd om te maaien. Daarom gaat de gemeente vanaf eind september tot en met oktober weer de weg op met maaiwagens. Op sommige plekken wordt niet gemaaid. Hierdoor behouden insecten en andere kleine dieren hun overwinterings- en schuilplekken. In park Zuidbroek is de haas bijvoorbeeld blij met de schuilplekken in het hooigras.


 

Open dag basisontmoetingsplekken

Apeldoorn heeft in alle wijken één of meerdere ontmoetingsplekken. Hier kunt u terecht voor activiteiten en ontmoeting. Op 21 september openen alle 18 basisontmoetingsplekken hun deuren. Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom om de sfeer te komen proeven en te kijken of de ontmoetingsplekken iets voor u kunnen betekenen. Wethouder Sunita Biharie opent om 10.00 uur de deuren van de ontmoetingsplek t’Vogelnest in Apeldoorn Zuid.

U vindt alle locaties en meer informatie op www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl.