Stedendriehoek

Nieuws gemeente Apeldoorn

Pumptrack Zuidbroek geopend

Afgelopen zaterdag opende Wethouder Wim Willems en kinderburgemeester Lian officieel de gloednieuwe Pumptrack Zuidbroek. Een primeur, want het is de eerste in Apeldoorn. 

De baan ligt op de groenstrook tussen de volkstuinenvereniging en tennisvereniging de Sprenkelaar. Al een paar jaar was er een wens van kinderen uit Zuidbroek om een skateplek aan te leggen in de wijk. Ook de gemeente vindt voldoende en goede buitenspeelplekken heel belangrijk, zeker in een jonge wijk als Zuidbroek. Samen met specialisten en wijkbewoners kwam het ontwerp tot stand. De wijkraad was ook enthousiast over dit plan en betaalde eraan mee. De baan is gemaakt door The Pump Factory, een bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van pumptracks. Een pumptrack is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Het circuit is geschikt voor eigenlijk alles met wieltjes: crossfietsen (BMX), mountainbikes, stepjes, loopfietsen, inline skates, skateboards en rolstoelen.

Rolstoelatleet Kevin van Ekert bewees met een demonstratie dat deze pumptrack goed toegankelijk is; niet alleen ideaal voor jonge kinderen, maar ook voor jongeren met een lichamelijke beperking. Er is bewust gekozen voor twee afzonderlijk te berijden loops. Door een kleinere loop toe te voegen is de pumptrack ook voor bijvoorbeeld rolstoelers goed toegankelijk en te gebruiken. The Pump Factory leende gratis fietsjes uit, en de skateboardinstructeurs van Burnside gaven lesjes en demonstreerden wat u zoal op een pumptrack kunt doen met een skateboard.

Meer informatie over de pumptrack vindt u op de website www.apeldoorn.nl/pumptrackzuidbroek

 

Gratis concert in Oranjepark

Op zaterdag 16 juli geeft het Nederlands Douane Orkest een concert in de muziekkoepel in het Oranjepark. U kunt hier gratis naartoe van 14.00 tot 16.00 uur.

Het orkest biedt instrumentale topsolisten en zang. Ook is de slagwerk-groep van het Nederlands Douane Orkest te horen als steel- en samba-band. Afwisselend met het orkest brengen zij u in tropische sferen.

Er is voldoende mogelijkheid om rondom in het gras te zitten. Neem daarvoor wel u eigen stoel mee. Er is catering en er zijn toiletten. In de omgeving is niet veel parkeergelegenheid, kom daarom zoveel mogelijk lopend of met de fiets.

 

Streetart in de binnenstad

Zondag 3 juli heeft wethouder Sunita Biharie (Werk&Inkomen, Welzijn en Sport) het World Street Painting festival geopend in de binnenstad van Apeldoorn.

Dit festival staat in het teken van straatkunst van kunstenaars uit de hele wereld. Tot en met zondag 30 oktober zijn de zeven 3D-kunstwerken te bewonderen. Het World Street Painting is een officieel side-event van het WK Volleybal Vrouwen en heeft als thema ‘power’.

 

Zomeractiviteiten voor jong en oud

De zomer in Apeldoorn staat bol van mooie zomerse activiteiten. Verschillende Apeldoornse organisaties hebben samen een mooi, uitnodigend programma samengesteld voor kinderen, jeugd en volwassenen. Denk hierbij aan sportieve en creatieve activiteiten, lezingen, eetgelenheden nog veel meer. U vindt alle informatie over de vele, leuke activiteiten in juli en augustus op de website www.stimenz.nl.

 

ASM-hal geopend in Apeldoorn

Op woensdag 6 juli heeft wethouder Sunita Bihari de ASM-hal op de FSG Campus geopend.

De gebouwen die op het voormalig Wegener-complex staan, zijn bijna allemaal omgebouwd tot sporthallen. De afgelopen maanden is er nog hard gewerkt aan een ASM-hal. ASM staat voor Athletic Skills Mode. Deze sport bestaat uit tien soorten van bewegen, van klimmen en klauteren tot balanceren en vallen. Het meest opvallende element in de hal is de 16 meter hoge klimwand.  Apeldoorn heeft hiermee de grootste ASM-hal van Nederland.

 

Eikenprocessierups gespot?

Als u een nest van eikenprocessierupsen ziet in een boom zonder witte stip kunt u een melding maken bij de gemeente. Deze melding maakt u via de website www.apeldoorn.nl/
eikenprocessierups. De gemeente probeert de nesten zo snel mogelijk te verwijderen. Op de website www.apeldoorn.nl/eikenprocessierups kunt u ook zien welke bomen er al gemeld zijn.