Politiek

Nieuwe wethouder en fractievoorzitter

Marco Wenzkowski is de nieuwe wethouder.

APELDOORN – Na het vertrek van Wim Willems neemt Marco Wenzkowski namens Lokaal Apeldoorn het stokje over als wethouder. Omdat Wenzkowski aantreedt als wethouder, laat hij daarmee de functie van raadslid en ook als fractievoorzitter achter zich.

In de afweging van een nieuwe fractievoorzitter werd door de fractie onder andere gekeken naar ervaring, loyaliteit, beschikbaarheid en stabiliteit. Ook vond iedereen het belangrijk dat deze persoon een ‘lokaal hart’ heeft, dat deze zich hard maakt voor de fractie als boegbeeld van de partij en zich op de inwoners van gemeente Apeldoorn richt.

Sytse Wiering is nu fractievoorzitter van Lokaal Apeldoorn.

Na goed overleg heeft de fractie van Lokaal Apeldoorn besloten dat Sytse Wiering de beste keus is voor de functie van fractievoorzitter. “Dankbaar voor deze functie en dankbaar voor het vertrouwen van de fractie”, aldus Sytse. Arjan Steenbeek zal de rol van vice-fractievoorzitter vervullen.

Ook komt er een stoel vrij in de fractie en deze stoel zal opgevuld worden door voormalig fractievertegenwoordiger Milica Marinkov als eerstvolgende op de kieslijst. Milica is al actief binnen Lokaal Apeldoorn en kent de fractie waar ze mee gaat samenwerken goed. Ze geeft aan erg blij te zijn met de terugkeer en kijkt enorm uit naar de samenwerking.