Stedendriehoek

(Nieuwe) servicewinkel Syntus Gelderland opent haar deuren voor reizigers in Apeldoorn

APELDOORN – Op 2 juni opent de servicewinkel van Syntus Gelderland in Apeldoorn haar deuren weer voor reizigers. Dit gebeurt op een nieuwe locatie. De winkel is verhuisd van de Stationshuiskamer op station Apeldoorn naar het busstation, waar de winkel tot 2017 ook gevestigd was. Voordeel van deze locatie is dat reizigers voortaan dichter bij de bussen bediend en geholpen worden. De winkel is open van maandag tot en met vrijdag 08.00 tot en met 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuwe winkel. Voorheen werd de ruimte gebruikt als opslagruimte en voor de nieuwe functie moest deze volledig worden verbouwd. Medewerkers van Syntus Gelderland hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken en de ruimte tot een volwaardige servicewinkel omgetoverd. Zo hebben zij een nieuwe balie en bureau geplaatst, de verlichting vernieuwd en geschilderd.

In de winkel kunnen reizigers terecht met vragen over het openbaar vervoer in de regio. Daarnaast is het mogelijk om abonnementen en reisproducten te kopen en saldo op te laden.

Coronaproof

Bij het inrichten van de nieuwe servicewinkel is uiteraard rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Voor de balie is een spatscherm geplaatst en in de winkel worden maximaal twee klanten tegelijkertijd toegelaten. Voor wachtenden is er buiten de winkel een zitbankje geplaatst. Ook is mogelijk om in de servicewinkel mondkapjes, geschikt voor gebruik in het OV, aan te schaffen. Per 1 juni is het in Nederland voor reizigers van 13 jaar en ouder namelijk verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. De mondkapjes kosten 2 euro per twee stuks (voor de heen- en terugreis).