Stedendriehoek

Nieuwe opzet toernooi om Apeldoorn Cup is een succesformule

APELDOORN – Het toernooi om de Apeldoorn Cup is weer achter de rug. Van maandag 14 tot en met zaterdag 19 augustus hebben de voetbalverenigingen die zijn aangesloten bij de Federatie Amateurvoetbalverenigingen Apeldoorn en Omstreken, weer met volle inzet en passie gestreden om de zo fel begeerde wisselbeker voor het seizoen 2017-2018.

Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie finale tussen Columbia en csv Apeldoorn. De hoofdklasser en roodgele mannen uit het Orderbos waren aan hun stand verplicht hoge ogen te gooien naar de titel en dat gebeurde ook met een 4-0 overwinning. Direct na de finales werd de wisselbeker en de waardecheques door sponsor Richard Klein van Intersport Jonker uitgereikt aan de aanvoerders van csv Apeldoorn, Columbia, Victoria Boys en sv Orderbos. De eerste prijs voor csv Apeldoorn in het nieuwe seizoen was binnen. De strijd om de derde en vierde plaats werd na strafschoppen gewonnen door Victoria Boys.

De eindstand werd:
1. csv Apeldoorn
2. Columbia
3. Victoria Boys
4. Sv Orderbos

Tijdens de prijsuitreiking werd ook mevrouw Annemarieke van der Weijden, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting De Klup, naar voren geroepen om een cheque van €2.202,00 in ontvangst te nemen. Dat bedrag vertegenwoordigde de totale recette van het toernooi. Het entreebewijs van 1 euro was tevens een lot. Uit de hoogte van het bedrag mag je gerust concluderen dat er heel veel toeschouwers deze week de velden van csv Apeldoorn hebben bezocht om hun of haar team aan te moedigen.
Ook nieuw was de competitie om de eCup georganiseerd door WeSports.club. Verwoed werd er in de kantine gestreden om de eer de beste e-sporter te zijn van Apeldoorn.
Natuurlijk zijn er weer evaluatiepunten voor het volgende toernooi en die zullen worden besproken met alle verenigingen. Het afhaken op een bijzonder laat moment van TKA, AGOVV en Alexandria (de laatste twee zelfs tijdens het toernooi) heeft het uiterste gevraagd van de cupcommissie.
Maar wat overheerst is dat vrijwel iedereen heel erg blij is met deze nieuwe opzet. Onvertogen woorden zijn nauwelijks gehoord. Dat stemt tot tevredenheid en beweegt de Federatie met enthousiasme om over enige tijd weer te beginnen met de voorbereidingen van het toernooi dat ergens in augustus 2018 zal worden gehouden.

(Fotografie: Wout van Zoeren)