Stedendriehoek

Nieuwe korfbaltrainer voor fusievereniging

APELDOORN – Daniel Beekmans wordt het komend seizoen de nieuwe trainer van de samengevoegde selecties van de Apeldoornse korfbalverenigingen Steeds Hooger en Atalante. In het proces om te komen tot een nieuwe fusievereniging, hebben beide verenigingen besloten om de selecties samen te voegen.

Beekmans is geen onbekende voor beide clubs. Hij is veertien jaar geleden trainer geweest van Steeds Hooger. In die periode speelden Steeds Hooger en Atalante in dezelfde klasse en liet Daniel ook een zeer positieve indruk achter bij de spelers van Atalante.

Daniel heeft een uitstekende staat van dienst. Hij is onder andere met DVO 1 uit Bennekom kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoofdklasse. Hij heeft het tweede begeleid van Koog Zaandijk uit Koog aan de Zaan, dat uitkomt in de reserve korfballeague, het eerste van Allen Weerbaar uit Amsterdam, de selectie en B1-jeugd van Sporting Delta Dordrecht. Hij was bovendien districtscoach voor district Oost.

De besturen van Steeds Hooger en Atalante zijn zeer verheugd met het aanstellen van Daniel Beekmans als trainer van de samengevoegde selectie. “Een ervaren trainer is noodzakelijk, gezien het feit dat hij twee verschillende culturen moet samensmelten tot één. Daniel Beekmans is gekozen omdat hij niet alleen zijn interesse toonde in de selectie, maar ook in de jeugd en de structuur van de club. Betrokkenheid bij de club is erg belangrijk. Daniel Beekmans kijkt ernaar uit om het ambitieuze plan van de twee verenigingen te helpen realiseren, zodat er weer een toonaangevende korfbalclub is in Apeldoorn.”

Krachten bundelen

Korfbalverenigingen Steeds Hooger en Atalante uit Apeldoorn bundelen hun krachten. Het hoofddoel is korfbal in Apeldoorn te waarborgen. Door middel van een aanstaande fusie willen beide verenigingen het korfbalniveau in Apeldoorn naar een hoger plan tillen en daarnaast de aanwas, de breedtesport en het recreatieve korfbal nieuwe impulsen geven. In aanloop naar dit proces gaan beide verenigingen het nieuwe seizoen samen spelen op het Steeds Hooger-veld op sportpark Orderbos.