Stedendriehoek

Nieuwe exposanten in galerie DNA

DEVENTER – Twee kunstenaars uit het westen van het land verhuizen naar het oosten en exposeren voor het eerst in galerie DNA, Golstraat 9 in Deventer. Jos Slottje gaat verhuizen van Haarlem naar Deventer en toont zijn NewCollageArt met als titel Dromen en fantasie. Hij is tekenaar en volgde diverse fotografie- en videocursussen. Majelle Wams is verhuisd van Amsterdam naar Voorst en toont schilderijen en ge-upcyclede sieraden en tassen. Haar kunstenaarsnaam is Upper Playground. Zij is ook spraypainter en designer.

In de collages van Jos Slottje spelen fantasie en dromen een grote rol. De ideeën achter zijn NewCollageArt kunnen situaties zijn uit dagelijkse gebeurtenissen, nieuws, boeken, muziek en herinneringen. Hij bouwt zijn collages in verschillende fasen op en gebruikt daarbij oude landkaarten, historische kranten, landschappen en foto’s en tekeningen uit eigen archief. Deze bewerkt hij onder andere met ecoline en geraspt bladgoud. Zijn originele collages vergroot hij vaak fotografisch om de details beter tot hun recht te laten komen. Jos deelt zijn intimiteit met de toeschouwers en hoopt dat zij ervan kunnen genieten. De titels van zijn werk haalt hij meestal uit muziek en/of Latijnse teksten en hoeven wat hem betreft niet overeen te komen met wat men denkt te zien.

Majelle heeft jarenlang samen met schrijvers en uitgevers gewerkt. Acht jaar geleden besloot zij om zich meer op haar werk als kunstenaar te gaan focussen. Dat resulteerde in een explosie aan verschillende kunstvormen waar zij nu bijna dagelijks aan werkt.

Haar kunst bestaat uit collagekunst en stencil-art, acrylverfportretten en ‘distorted faces’, abstracte kunstwerken en abstract graff (met spraypaint). Ook creëert zij ‘UP-cycle pieces’, waarbij ze een nieuw leven geeft aan ‘pre-used’ armbanden, kettingen, knopen, kralen, leren tassen, leren riemen etc. In haar collagekunst en stencil-art experimenteert ze met een combinatie van tekst en beeld, zelf geschreven slogans/lyrics/gedichten. Dit combineert zij met acrylverf, spraypaint, posca-markers, stencils en wasco-krijt.

Tijdens deze expositie zijn ook de beelden van galeriehouder Anneke Mensink en vaste exposant Noëlla Moen te zien. De tentoonstellingsperiode is tot en met 24 februari. Een meet & greet met Majelle Wams is op zaterdag 10 februari van 14.00 tot 16.00 uur, een meet & greet met Jos Slottje op zaterdag 17 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.galeriedna.nl