Stedendriehoek

Nieuwe editie tekenfestival

APELDOORN – Het internationale tekenfestival The Big Draw strijkt van 22 tot en met 25 september weer neer in Apeldoorn. Op zaterdag 24 september staat CODA in het teken van de tekenkunst, waarvoor het programma nu bekend is gemaakt.

Kunstenaars, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen het thema van dit jaar: Come Back to Colour. Het thema vat de wens samen dat iedereen na deze uitdagende jaren weer vitaliteit, gezondheid, zorg en levendigheid zal ontdekken.

Bewoners en bezoekers van Apeldoorn kunnen actief meedoen aan workshops of kijken naar exposities. Ook is het mogelijk om een ramenroute te lopen in het centrum van Apeldoorn, langs allerlei betekende ramen van winkels en horeca. In CODA, ACEC en Gigant vinden diverse activiteiten plaats, waaronder een masterclass van mangaka en auteur Ryo Katagiri, diverse tekenworkshops en kun je een mangaportret van jezelf laten tekenen door de Zwolse striptekenaar Renee Rienties.

Primeur Artist Alley tijdens The Big Draw

Creëer nieuwe werelden in Virtual Reality of laat los door te tekenen wat je voelt. Spiralen, lijnen, strepen, alles mag en is mogelijk tijdens The Big Draw. Dit jaar komt de Artist Alley voor het eerst naar Apeldoorn, waarbij twintig nationaal en internationaal bekende kunstenaars hun werk tonen, boeken signeren en live tekeningen maken. De Artist Alley is een laagdrempelige manier voor bezoekers om kennis te maken met populaire Japanse manga- en anime-subcultuur. De Artist Alley vindt plaats in CODA Bibliotheek tussen 11.30 en 16.00 uur.

The Big Draw Apeldoorn is onderdeel van The Big Draw Gelderland. De afgelopen jaren heeft de stichting P-Art in Nijmegen de formule van The Big Draw verder ontwikkeld en uitgebreid naar andere steden in Gelderland, waaronder Nijmegen, Arnhem en Zutphen. De stichting zet zich in om kunst naar het publiek te brengen en mensen inspireren met kunstzinnige events, community art-projecten, performances en placemaking in de publieke ruimte.

Voor meer informatie over The Big Draw Apeldoorn en het volledige programma, kijk op de website van www.coda-apeldoorn.nl en www.thebigdrawnederland.nl.