Stedendriehoek

Nieuwe deelnemer Kunstkamer Vaassen heeft fascinatie voor paarden en spechten

Sinds kort is beeldend kunstenaar Jan Pieters (Schiedam/Spijkenisse) deelnemer van Kunstkamer Vaassen. Hij maakt prachtige schilderijen en beelden. Als kunstenaar haalt hij zijn inspiratie uit het dagelijkse leven. Mensen, paarden en vogels inspireren hem tot nieuwe beelden.

Paarden zijn voor Pieters een grote inspiratiebron. Hij is als kunstenaar gefascineerd door hun bewegingen in de wei, soms met een veulen. Met olieverf weet hij een grazend paard met veel warme kleuren in een nieuw zomers tafereel te plaatsen. Het schilderij ‘Merrie en veulen’ is een dergelijk beeld. Op een ander schilderij graast een groot wit paard (zie fotobeeld). Ook de groene specht is met haar nieuwe kleurenvacht een deel van het geschilderd groen landschap geworden.

Bijzonder is zijn beeld van de troostende vriendinnen. Het is een herinnering aan de Olympische Spelen, waarbij twee zwemsters elkaar na een wedstrijd troosten. Die vertroosting is geheel aanwezig in een fraai gemaakt houten beeld. Met potloodpastel heeft Jan Pieters deze troostende vriendinnen ook op papier getekend. Een dubbelportret! Te zien in de kunstkamer. Voor meer informatie: www.kunstkamer-vaassen.blogspot.com en www.janpieters.com

De kunstkamer is elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur voor bezoekers geopend. Gastvrouw is Petra Adema-Nienhuis. De ingang van de kunstkamer is gelegen tegenover Torenstraat 35. Met zesendertig kunstenaars biedt Kunstkamer Vaassen een breed en boeiend overzicht van hedendaagse beeldende kunsten.