Coronanieuws

Nieuwe corona snelteststraat in Apeldoorn

“Door het sluiten van een aantal teststraten is in Apeldoorn en omgeving de mogelijkheid om te testen nog verder afgenomen,” vertelt initiatiefneemster Mw. Seiger van www.waarkanikcoronatesten.nl in Apeldoorn. “Dinsdagavond kondigde premier Rutte opnieuw strengere maatregelen aan en in regio’s waar het echt uit de hand loopt, is zelfs een volledige lockdown niet uitgesloten. Er moet gewoon meer testcapaciteit komen zodat iedereen zich snel en goed kan laten testen.”

De huidige GGD teststraten zijn vaak erg druk. Het duurt vaak lang voor je een afspraak hebt en de uitslag laat nadien ook nog lang op zich wachten. Dit is voor de geteste mensen en hun werkgevers vaak geen optie.

Seiger heeft in samenwerking met een aantal artsen de snelteststraat ingericht. “Wij werken alleen met door RIVM en VWS goedgekeurde CE-gecertificeerde sneltesten onder toezicht van een arts,” vertelt Seiger, die kwaliteit voorop laat staan.

Mensen kunnen op de website www.waarkanikcoronatesten.nl een afspraak inplannen. De test is snel (10-15 minuten na de test is de uitslag bekend), betrouwbaar maar toch de goedkoopste in de regio. “De uitslag is uiteraard eigendom van de geteste persoon zelf, maar de mensen krijgen een officiële uitslag mee op papier, zodat ze deze ook kunnen delen met eventuele instanties en werkgevers.” Alle positieve testen worden door de teststraat gedeeld met de GGD, zodat die de regie houdt en waar nodig bron- en contactonderzoek kan doen.

Uniek is ook de service van www.waarkanikcoronatesten.nl voor bedrijven. “Wij komen met de testen en gekwalificeerd personeel bij het bedrijf langs en nemen dan alle testen ter plekke af zodat direct duidelijk is welke werknemers aan de slag kunnen en wie mogelijk naar huis moet”, legt Seiger uit. “Bedrijven beschermen zo hun werknemers en hun klanten. Dat is goed werkgeverschap, maar ook slim ondernemen. Als een bedrijf dicht moet omdat er onder het personeel sprake is van een corona-brandhaard, dan zijn de economische gevolgen groot. Dit valt met onze service te voorkomen.” Adres: Christiaan Geurtsweg 11 in Apeldoorn.