Stedendriehoek

Nieuwe achtbaan Texas Twister geopend

APELDOORN – Afgelopen zondag is de nieuwe achtbaan van Kinderpretpark Julianatoren, Texas Twister, officieel geopend.

In de Texas Twister maak je een doldwaze rit over de prairie van Texas en geniet je van het adembenemende uitzicht op Mount Muismore. Directeur Jeroen Buter van Julianatoren vertelt dat de Texas Twister een spinning coaster is, waarbij het bovendeel van het wagentje roteert ten opzichte van het onderstel. “Afgelopen winter hebben we niet stilgezeten en zijn wij flink bezig geweest om de Texas Twister op tijd klaar te hebben. De Texas Twister is geheel gethematiseerd en vormt samen met de attracties de Paardenbaan, de Tollende Hoeden en de Wild West Express het themagebied Het Wilde Westen. De Texas Twister is echt een heel mooie toevoeging aan het park.”

Nieuwe TV-serie Jul & Julia
Achter elke attractie in het park zit een avontuurlijk verhaal dat Meneer Kaasgaaf zelf beleefd heeft. “Ja, dus ook van deze nieuwe achtbaan”, vertelt Jeroen Buter. “Deze zomer verschijnt er van dit avontuur een nieuwe serie van Jul & Julia, genaamd ‘herrie op de prairie’. We zijn momenteel druk bezig met de opnamen voor deze nieuwe serie.”

YouTube-serie
Van de totstandkoming van de Texas Twister heeft het pretpark een driedelige YouTube-serie gemaakt. In deze serie krijg je een kijkje achter de schermen over het ontwerp, de bouw, de afwerking en zie je unieke beelden. “De derde aflevering is afgelopen vrijdag verschenen op het Julianatoren YouTube-kanaal en onze website julianatoren.nl”, aldus Buter