Stedendriehoek

Nieuwbouw Bruggeman in Wesepe

Een heerlijk en knus warm vuurtje in huis is niet alleen gezellig, maar ook een slimme en moderne oplossing voor wie verstandig omgaat met het milieu en de kosten voor energie. Daar weten ze bij Bruggeman Broekland (voorheen ook Apeldoorn) alles van. Om klaar te zijn voor de toekomst wordt een droom van Wijnand en Leonie Rouweler werkelijkheid, want dit jaar komt er een gloednieuw pand in Wesepe te staan.

“Met een vestiging aan de N348 is de ligging van ons bedrijf centraler dan ooit. Wij droomden al jaren van dit nieuwbouwproject, maar nu gaat het eindelijk echt gebeuren. De bouw is inmiddels gestart en medio september moet het geheel klaar zijn”, vertelt Leonie. Tot die tijd blijft de vestiging Broekland in werking. “Er gaat uiteraard nog een uitverkoop plaatsvinden. Ook zijn er showroommodellen tegen aantrekkelijke prijzen.”

Nieuwe regelgeving EcoDesign 2020

De regelgeving rondom haarden en kachels is veranderd. Wil je een nieuwe houtkachel aankopen, zorg er dan dus voor dat je goed wordt geadviseerd. Leonie: “Wij zijn klaar voor de toekomst en weten alles van de nieuwe regelgeving. Het EcoDesign 2020 is een initiatief van de Europese Unie om de (schadelijke) uitstoot van haarden en kachels te verminderen. Om aan deze normering te voldoen moeten de haarden en kachels een hoger rendement behalen, minimaal 75%. Ook mogen de toestellen nog maar 40 milligram fijnstof per kubieke meter uitstoten. Nieuwe houtkachels die vanaf 2020 geproduceerd worden en niet voldoen aan deze normen, mogen dan niet meer verkocht worden.”

Op dit moment staat het team van Bruggeman, in verband met de coronamaatregelen, klaar voor de klanten door middel van e-mail, telefoon en vrijblijvende huisbezoeken. Ook voor alle vragen over houtkachels (ook op CV), gaskachels, pelletkachels, elektrische kachels en rookkanalen.

Voor meer informatie: www.bruggemankachels.nl