Stedendriehoek

Nieuw skeelerseizoen en zomerprogramma schaatsers

APELDOORN – Bij DNIJ zijn de schaatsen weer opgeborgen en maakt de club zich op voor een nieuw skeelerseizoen. De skeelerbaan aan De Voorwaarts is weer geprepareerd.

“Het skeeleren op pleinen, straten en wegen is enorm toegenomen. Misschien is de tijd rijp om u aan te melden bij een sportclub? Bij DNIJ is er alle ruimte voor beginners, voor gezellig recreatief skeeleren op de baan of buitenritten en voor mensen met ambities om wedstrijdsporter te worden. In het hard skaten of schaatsen of in het sierlijke inline-kunstschaatsen”, aldus clubvoorzitter Henk Veneman.

“Iedereen mag twee keer gratis een proeftraining mee komen doen om te zien of het leuk en gezellig is om in clubverband de sport te gaan beoefenen. Een helm is verplicht. Je kunt ook als ouder zelf mee-skeeleren. Steeds meer vaders en moeders melden zich aan om samen met hun kinderen te gaan skeeleren bij DNIJ. Wel even vooraf melden via de website www.dnij.nl dat men een proeftraining wil komen doen. Als de baan nat is, gaan de trainingen niet door. De skeelerwieltjes hebben dan geen grip op onze gladde, betonnen ondergrond. Dat is zoiets als fietsen op spiegelglad ijs en dus te gevaarlijk. In die gevallen wordt vaak uitgeweken naar het asfalt op de parkeerplaats bij Intratuin. Daar is wel voldoende grip.”

Verschillende trainingen

DNIJ organiseert verschillende trainingen voor inline skaten en inline kunstschaatsen op verschillende niveaus.

Woensdagavond is de wekelijkse centrale clubavond inline skaten vanaf 18.00 uur. Ook voor startende jeugd en volwassenen. Naast de skeelertrainingen op woensdagavond zijn er extra trainingen op maandagavond en vrijdagavond. Op maandagavond wordt er een extra training gehouden voor de wedstrijdgroep schaatsers en op vrijdagavond voor de jeugd. De inline kunstschaatsers trainen op dinsdag, donderdag en vrijdag. Zij beginnen half april. Zie voor de tijden de website.

De clubkampioenschappen inline kunstschaatsen worden dit jaar gehouden op vrijdagavond 15 september. De clubkampioenschappen skeeleren worden dit jaar gehouden op zaterdagmiddag 16 september. Op drie woensdagavonden wordt de Van Benthemcompetitie georganiseerd: een laagdrempelige competitie om kennis te maken met skeeleren als wedstrijdsport (10 mei, 7 juni en 28 juni). In de maand juni is skeeleren Sport van de Maand en via Accres kunnen basisschoolkinderen dan vier keer een skeelerclinic volgen bij DNIJ.

Op de landelijke skeelerkalender prijken ook twee wedstrijden die in Apeldoorn worden gehouden, mede onder organisatie van DNIJ. Op zaterdag 13 mei is er op een parcours in het buitengebied een landelijke Reggenborgh marathon, met een 100 meter voor de sprintkanonnen op de skeelers. Daar zullen de landelijke skeelertoppers aan de start verschijnen. Dit wordt voorafgegaan door een wedstrijd uit de Freewheel-competitie.

Kweekvijver

Voor jeugd en volwassenen die zich willen voorbereiden op het schaatsen van wedstrijden en toertochten, zijn er speciale trainingen.

Dinsdagavond 18.30 uur, bostraining Orderbos. Start op de parkeerplaats bij AV’34. Een training met lenigheid, coördinatie, schaatsoefeningen en hardlopen. Vanaf 2 mei.

Donderdagavond 18.30 uur, circuit- en krachttraining bij de skeelerbaan. Er wordt gestart op 4 mei.

Vrijdagavond 18.30 uur, fietstraining vanaf de parkeerplaats bij de skeelerbaan. Met een snellere en een langzamere beginnersgroep. De fietstrainingen starten op 28 april.

Zo hoopt DNIJ, naast een vooral gezellige sportclub, ook een kweekvijver te zijn voor nieuwe topsporters die in de voetsporen kunnen gaan treden van Kjeld Nuis, Patrick Roest of het nieuwe kunstschaatstalent Lindsay van Zundert. Voor meer informatie: www.dnij.nl of facebook: www.facebook.com/schaatsenskeelerenkunstrijden/