Stedendriehoek

Nieuw jasje voor de ‘Week van de Zorg’

STEDENDRIEHOEK – Een nieuw jasje, een nieuwe naam. De Week van Zorg en Welzijn heet sinds dit jaar de Ontdekdezorg week. Van maandag 16 maart tot en met zaterdag 21 maart vinden er in het hele land evenementen plaats. In contact komen met werkgevers en alles ontdekken over leren en werken in de zorg en welzijn; daar draait het om deze week.

Neem een kijkje bij het verzorgingshuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, mondzorg, buurthuizen, huisartsen, kinderopvang, noem het maar op, er is van alles te zien!

17 maart: Ontdekdezorg Markt Apeldoorn
Bij Aventus in Apeldoorn vindt van 16.00 tot 19.30 uur de Ontdekdezorg markt plaats. Het is dé gelegenheid om kennis op te doen over organisaties in zorg en welzijn en je te laten informeren over werken in deze sector. Tijdens de markt kun je deelnemen aan workshops en inzicht krijgen over de ontwikkelingen in de zorg, welke mogelijkheden er zijn en welke werkvelden en functies er zijn.

Je kunt het praktijklokaal van Aventus bezoeken, een rondleiding krijgen door het nieuwe domoticahuis, een cv-check laten doen en met een loopbaancoach in gesprek gaan.

21 maart: Beleef het Deventer Ziekenhuis
Het Deventer Ziekenhuis houdt op zaterdag 21 maart van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Bezoekers worden geïnformeerd over de zorg die hier wordt geboden, er wordt kennis gedeeld en er wordt getoond waar het allemaal om draait: zorg en aandacht. Neem een kijkje in het lab, doe kennis op tijdens de College Tour of bekijk de OK van de toekomst. De échte beleving vind je buiten op het festival, met muziek en lekker eten.

Een volledig overzicht van alle activiteiten is de vinden op de website www.ontdekdezorgweek.nl