Stedendriehoek

Nieuw hoofdkantoor mijlpaal in bestaan

Foto: Rob Voss

Koninklijke Oosterberg, de grootste 100% Nederlandse elektrotechnische groothandelsmaatschappij, heeft vorige week op bijzondere wijze de sleutel van haar nieuwe hoofdkantoor op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn in ontvangst mogen nemen. Met een drone werd, helemaal volgens het nieuwe normaal, de sleutel van het complex aan algemeen directeur Flip Oosterberg ‘ingevlogen’.

Het nieuwe hoofdkantoor aan IJsseldijk 2 in Apeldoorn beslaat 2.770 m² kantoorruimte en 10.260 m² magazijnruimte. Het naastgelegen Nationaal Distributiecentrum van Koninklijke Oosterberg aan IJsseldijk 8 heeft een oppervlakte van 16.000 m². Met de nieuwe vestiging beslaat de totale Apeldoornse huisvesting van Koninklijke Oosterberg nu bijna 30.000 m².

Met deze nieuwe, moderne locatie – gebouwd in 2007 – gaat een langgekoesterde wens in vervulling. “Toen het voormalig Sandd-pand op de zichtlocatie Zutphensestraat/A1 vrijkwam, hoefden wij niet lang na te denken” aldus Flip Oosterberg. “Met dit pand brengen we ons nationaal distributiecentrum en hoofdkantoor na jaren weer bij elkaar. Dit geeft ons ruimte voor de verwachte groei en het realiseren van nieuwe businessmodellen. Qua voorzieningen en professionele uitstraling zet Koninklijke Oosterberg ook een grote stap vooruit, belangrijk zowel voor de meeverhuizende werknemers van het hoofdkantoor in Zutphen, als voor het aantrekken van nieuwe medewerkers.”

De organisatie streeft ernaar om het nieuwe hoofdkantoor nog in dit najaar te betrekken. Koninklijke Oosterberg staat aan de vooravond van een verbouwing en onderzoekt momenteel op welke wijze het gebouw coronaproof kan worden ingericht. “Een veilige werkplek voor onze medewerkers heeft momenteel de allerhoogste prioriteit”, aldus Flip Oosterberg.