Stedendriehoek

Nieuw gezondheidscentrum aan Zilverschoon

van links naar rechts: Joey Plaggenborg, Esther Beersma-Simons, Marga Jonkman en Peter van den Berg.

De feestelijke opening van gezondheidscentrum De Zilverschoon is vanwege de coronapandemie uitgesteld tot later dit jaar. Cliënten zijn al wel van harte welkom in de nieuwe praktijk van zeven samenwerkende zorgverleners aan de Zilverschoon 118c.

Het pand uit 1987 met het karakteristieke puntdak heeft van binnen een metamorfose ondergaan. “We hebben een flinke verbouwing achter de rug”, vertelt jeugdpsycholoog Marga Jonkman enthousiast. “Vanaf de begane grond in de wachtruimte kon je helemaal naar boven kijken tot in de punt. Er ligt nu een plafond in, zodat we boven twee kamers hebben en een gedeelte met een keukenblok waar we zelf kunnen zitten. In totaal hebben we zeven behandelkamers.”

Marga heeft de praktijkruimte eind vorig jaar gekocht samen met Gz-psycholoog Esther Beersma-Simons en fysiotherapeut Peter van den Berg. Haar collega’s bij Praktijk De Matenhoek in Apeldoorn. Drie andere zorgverleners van De Matenhoek verhuisden mee: orthopedagoog Meike Kruithof, psychomotorisch therapeut Marga Hoeksema en kinder- en allergiediëtiste Els van den Heuvel. Het Acupunctuur Centrum Apeldoorn van Karin van Teylingen zat als huurder nog in het pand. Zij blijft ook. “Wij zochten naar een kleinschalige locatie waar we onze samenwerking voort konden zetten”, zegt Peter. “We versterken elkaar. Dat doen we vanuit onze eigen praktijk en expertise. Daardoor kunnen we volwassenen, jongeren en kinderen op één adres snel en effectief helpen. De lijntjes zijn kort en we zijn flexibel in ons handelen.”

De Zilverschoon ligt aan het Mheenpark. Een prachtige locatie, vinden ze alle drie. Peter: “Het leeft hier. Deze omgeving sluit perfect aan op ons werk.” Esther vult aan: “De Matenhoek is gevestigd op een industrieterrein tussen autobedrijven. Dat is niet kindvriendelijk. We kunnen nu met onze cliënten het park in om te wandelen. En op het winkelcentrum kan ik met ze oefenen om angst en spanning onder controle te houden.” Marga knikt instemmend. “En de vorige eigenaren, die dit pand destijds hebben laten neerzetten, vinden het ook fijn dat hun praktijkruimte weer een maatschappelijke functie heeft.”

Voor de financiering klopten de zorgverleners aan bij Rabobank. “Toen Esther over hun plannen vertelde, dacht ik: dit is wel een uitdaging”, lacht Joey Plaggenborg, accountmanager Bedrijven van Rabobank Apeldoorn en omgeving. “Als Rabobank voelen we ons betrokken bij de lokale samenleving en willen we een klant graag helpen zijn doel te bereiken. Ik heb als eerste binnen de bank gebruik kunnen maken van nieuw beleid voor medici en gezondheidscentra, waardoor ik een stukje maatwerk kon leveren en we samen deze locatie een mooie herbestemming kunnen geven.” “We moesten erg veel regelen. Maar alles verliep soepel, vertelt Esther. “Joey dacht mee en hield het tempo erin. We hebben de samenwerking met Rabobank als ontzettend prettig ervaren.”

Het harde werken van de afgelopen periode is beloond. Ze kunnen hun cliënten ontvangen in mooie ruimtes met een warme sfeer. Marga: “We hebben veel zelf bedacht en het is gelukt dit op korte termijn te realiseren. Zodra het kan, zullen we onze praktijk officieel openen.”