Stedendriehoek

Nieuw evenement in de maak door Apeldoornse jongeren

APELDOORN – Het is eindelijk begonnen: de eerste stappen richting het evenement van Young Future zijn gezet. Op vrijdag 11 februari kwamen de jongeren bijeen voor de kick-off van het project. De jongeren kregen hun eerste workshop van Tim Koldenhof, eigenaar van Tim Koldenhof Events. Door middel van deze workshop zijn de eerste creatieve ideeën al op papier gezet.

Tijdens de workshop kregen de jongeren de kans om hun ideeën voor het evenement met elkaar te delen. Ondertussen kregen ze feedback van Tim Koldenhof om zo de ideeën concreet te maken. Zo werden deze ideeën niet alleen origineel, maar ook haalbaar.

Over een aantal dingen waren alle jongeren het al eens. “We willen het groots aanpakken”, aldus Britt, één van de jongeren uit het Young Future-team. Het is de bedoeling dat ook mensen uit andere plaatsen willen komen en dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Daarnaast is het een idee om het evenement te laten bestaan uit twee dagen, zodat het mogelijk is om leeftijd, muzieksmaak en thema te splitsen. “Iedereen heeft een andere smaak en behoefte en daar moeten we op inspelen”, aldus Britt.

Na de brainstormsessie wisten de jongeren al goed op elkaars ideeën te reageren en durfden ze zich te laten horen en te laten inspireren. Ze hebben al één gemene deler en dat is dat ze het belangrijk vinden dat jongeren nieuwe mensen kunnen ontmoeten tijdens het evenement na de onstuimige coronaperiode. Daarnaast hopen ze voor henzelf vooral veel kennis en ervaring uit het project te halen en het uiteraard een plekje te geven op hun CV.

Britt: “Mocht het jou leuk lijken om dit team te versterken met jouw creatieve ideeën, dan kun jij je aanmelden via: young055.nl/young-future