Stedendriehoek

Nieuw deel in reeks ‘brandweerboeken’

APELDOORN – Er is weer een nieuw deel in de jeugdboekenserie Brand Meester! verschenen bij uitgeverij Den Hertog. Het zevende deel heeft de titel Vonkenregen en is geschreven door de Apeldoornse schrijver Herman Wilbrink.

In het verhaal krijgen de brandweermannen verschillende (waargebeurde) meldingen in de stad. Opnieuw kreeg de auteur hulp van de brandweermannen van de kazerne aan de Vosselmanstraat. Zij wilden hun ervaringen van verschillende meldingen weer met hem delen en spelen daarom ook de hoofdrol in het boek. Om ideeën op te doen voor een nieuw deel, draaide de auteur een 24-uursdienst mee met de brandweer. Die avond overhandigde hij zijn jongste boek aan de brandweermannen. Die waren daar uiteraard opnieuw erg blij mee en gingen meteen op zoek naar hun eigen naam in het boek. De schrijver draagt op de foto het stage-brandweerpak.

Achterop het boek staat: Tussen verschillende inzetten door moet brandweer Apeldoorn de bouw van een vreugdevuur controleren. Sander vermoedt dat er iets niet in orde is. Dat gevoel blijkt te kloppen als een vonkenregen richting een woonwijk trekt en het ineens overal lijkt te branden.

Een woordvoerder van de brandweer Apeldoorn zegt: “Tussen de meldingen door was het weer leuk om over onze belevenissen te lezen.” Voor meer informatie, zie de website www.hermanwilbrink.nl. (Foto: Patrick Balster)