Stedendriehoek

Niet naar kantoor maar ook niet thuiswerken

APELDOORN – Nu veel organisaties gehoor geven aan de oproep van premier Rutte om hun medewerkers vooral thuis te laten werken, zijn veel mensen aan huis gebonden. Niet altijd ideaal. Ondernemers op het Zwitsalterrein bieden een oplossing voor de Apeldoorners die niet naar kantoor kunnen en die ook niet thuis kunnen of willen werken. Geheel coronaproof.

Elke dag thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Naast praktische problemen zoals het gebrek aan een stille en goede werkplek, missen veel mensen het dagelijkse contact met collega’s. Nu de restaurants en koffietentjes ook zijn gesloten, zijn mensen aan huis gekluisterd. “Om mensen een goede werkplek te kunnen bieden, hebben we onze ruimtes opnieuw ingedeeld. Zo vind je bij ons standaardwerkplekken, stilteplekken en aparte ruimtes voor videobellen”, aldus Hanneke Koning van Plek Apeldoorn.

Met de komst van de coronacrisis heeft remote werken een vlucht genomen. Uit noodzaak werken steeds meer mensen op afstand met elkaar samen. Een trend die al langer zichtbaar was, maar door corona lijkt te versnellen. Hanneke: “Gelukkig zijn er diverse tools beschikbaar die dit werk makkelijker maken en zie je steeds meer plekken ontstaan waar je een flexplek of kantoorruimte voor een dag kunt huren voor al die mensen die niet thuis willen of kunnen werken.”

Plek Apeldoorn en het Element Apeldoorn bieden een unieke werklocatie aan op het Zwitsalterrein. Nu de boekingen voor vergaderingen flink zijn teruggelopen, zijn beide organisaties zich meer gaan richten op het aanbieden van werkplekken. Op die manier maken ze toch omzet in deze lastige tijd en helpen ze Apeldoornse inwoners uit de brand voor wie thuiswerken niet mogelijk is.

Voor meer informatie: Hanneke Koning, e-mail hanneke@plekapeldoorn.nl en telefoon 06-10642864.