Stedendriehoek

Negentig jaar en vijftig jaar collectant

APELDOORN – Dit jaar heeft het KWF-collecteteam Apeldoorn een speciaal iemand in het zonnetje gezet. Mevrouw Gerrie Disbergen uit Beemte Broekland, met de respectabele leeftijd van maar liefst 90 jaar, collecteert al meer dan vijftig jaar voor het KWF.

Ze is districtscoördinator en wijkhoofd geweest en nu nog steeds collectant. Ze gaat helemaal mee met de moderne tijd. De mobiele telefoon is voor haar niet vreemd en dus gaat ze met goede moed straks met de QR-code langs de deuren. Ze appt met de kleinkinderen dat het een lieve lust is. Het houdt haar jong. Dat het KWF-bloed in de familie zit, bewijst ook nichtje Mariska Disbergen. Ook zij is wijkhoofd en loopt sinds jaar en dag voor het KWF.

Een oorkonde, bloemen en een vergulde kleine collectebus werden aan Gerrie overhandigd door bestuursleden en collectecoördinator Gerard Ernst en Messica van Veen. “Als het aan Gerrie ligt gaat ze voorlopig nog wel even door en dat hopen wij van ganser harte. We zijn reuzetrots op deze kanjer die voor menigeen een voorbeeld is”, aldus Messica.

Volledig digitaal
“Bij deze vragen we meteen uw aandacht voor het volgende: KWF Kankerbestrijding collecteert van 4 tot en met 10 september in Apeldoorn. Doneren kan dus nu via de QR-code op een collectebord. KWF maakt als eerste goed doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis-collecte”, zegt Messica, districtscoördinator van collecteteam Apeldoorn. “Het digitale betaalverkeer is al jaren in opmars. En het is prettiger voor onze collectanten, die nu niet meer met een zware bus op straat hoeven. Om te doneren scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig, veilig en vrijblijvend.” Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

“Vorig jaar werd in Apeldoorn het meest van heel Nederland opgehaald en daar waren we maar wat trots op. Hartverwarmend dat zoveel Apeldoorners het verschil willen maken voor mensen met kanker. Dit jaar hopen we weer op een mooi bedrag”, aldus Messica. “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt één op de drie Nederlanders kanker. En elke euro komt goed terecht. Naast kankeronderzoek maakt KWF ook zorg en ondersteuning mogelijk voor iedereen die geraakt is door kanker.”

Collectanten gezocht
“Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Apeldoorn is nog dringend op zoek naar collectanten. Het is maar gemiddeld drie uurtjes werk, dat je over een hele week mag uitspreiden. Een gezonde avondwandeling en je doet ook nog eens goed werk. Samen maken we het verschil! Meld je aan via mvanveen@upcmail.nl of app me op 06-53449197.”