Stedendriehoek

Nationale bekerfinale badminton in Epe

EPE – Zaterdag 27 mei spelen de beste teams van Nederland in de Prins Willem Alexanderhal, Sportlaan 1 te Epe, om de nationale badmintonbeker. Acht teams hebben de voorronden van de Carlton GT Cup 2017 overleefd.

Om 10.00 uur begint de finaledag van de snelste racketsport ter wereld met de kwartfinales. Vanaf 14.00 uur wordt de halve finales gespeeld en vanaf 17.00 uur volgt de apotheose en weten we welk team de cup mee naar huis neemt. Iedere wedstrijd bestaat uit maximaal vijf partijen: een mannendubbel, een vrouwendubbel, een mannenenkel, een vrouwenenkel en een gemengd dubbel.

De winnaar uit 2016 en huidig landskampioen Van Zundert/Velo uit Wateringen heeft dit jaar met maar liefst twee teams de eindstrijd gehaald, net als BC Roosterse uit het Limburgse Roosteren. Daarnaast hebben de volgende teams zich geplaatst voor de finaledag: BC Olympia ’56 (Tegelen), BC Smashing (Wychen), BC Amersfoort (Amersfoort) en BC DKC (Den Haag).

Badminton vereist een unieke combinatie van snelheid, lenigheid, tactisch vermogen en kracht. Shuttles halen tijdens topwedstrijden geregeld snelheden die ver boven de 200 kilometer per uur liggen; de snelst gemeten smash in een testopstelling is zelfs 493 kilometer per uur! De sport behoort met boksen tot de meest intensieve sporten ter wereld. Desondanks is badminton laagdrempelig en ook meteen leuk voor beginnende spelers. Het motto van Badminton Nederland is niet voor niets: ‘badminton, fast, fit & fun’.