Stedendriehoek

Nachtvlinders kijken

APELDOORN – Op vrijdag 25 augustus wordt de Nationale Nachtvlindernacht gehouden. Dit is een initiatief van de Vlinderstichting. Op meer dan vijftig locaties in Nederland wordt tegelijkertijd naar nachtvlinders gekeken. De Vlinderstichting heeft de KNNV afdeling Apeldoorn (vereniging voor veldbiologie) gevraagd om in Apeldoorn deze nachtvlindernacht te verzorgen.

De bedoeling van deze activiteit is om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders. “Nachtvlinders worden vaak als oninteressante bruine beesten ervaren. Niets is minder waar. Vele soorten zijn wit, geel, rood of groen. De vlinders worden gelokt met een vel verlicht laken. We hopen natuurlijk op spectaculaire soorten zoals pijlstaartvlinders, maar ook de kleinere soorten zijn prachtig om te zien”, vertelt Jan Kerseboom.

“Om 21.00 uur wordt de lamp aangezet en afhankelijk van het succes gaan we door tot in de nachtelijke uren. U kunt de gehele avond meedoen of een uurtje langskomen op deze gezellige happening.” De KNNV is met drie vlinderexperts aanwezig. De locatie is in het park in wijk De Maten (langs de A50). De ingang van het park is het fietspad dat begint bij Barnewinkel 714. Voor meer informatie: Jan Kerseboom, telefoon 055-5338323 of e-mail j.kerseboom6@chello.nl.