Stedendriehoek

Nabestaanden staan er niet alleen voor

APELDOORN – De Kap start deze maand met een gespreksgroep speciaal voor inwoners uit Apeldoorn en omliggende dorpen die hun partner zijn verloren.

Het verlies van een dierbare is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een mens kan meemaken. Het verdriet en de pijn die dit met zich meebrengt, kunnen iemand helemaal uit evenwicht brengen. Voor mensen die hun partner hebben verloren kan het bijzonder zwaar zijn. Naast het verlies van hun geliefde moeten ze ook de draad van hun leven weer zien op te pakken. Een toekomst waarin ze samen op konden trekken is in een klap verdwenen.

Ervaringen delen

Het kan een eenzaam en verwarrend proces zijn, waarin mensen zich vaak alleen en onbegrepen voelen. Daarom organiseert de Kap de Gespreksgroep Partnerverlies voor nabestaanden die hun geliefde zijn verloren en jonger zijn dan 67 jaar. Mensen die misschien nog werken, kinderen thuis hebben wonen en die met het verlies van hun levenspartner hun toekomstdromen hebben zien wegvallen.

Het doel van de gespreksgroep is om mensen met elkaar in contact te brengen en hen te laten ervaren dat ze er niet alleen voor staan. Eens in de twee weken komen de deelnemers bij elkaar. In maximaal acht bijeenkomsten ontmoeten ze lotgenoten die hun verhaal en gevoelens herkennen, met wie ze ervaringen kunnen delen en die elkaar willen helpen en steunen in deze moeilijke tijd. Zo kan de gespreksgroep hen helpen bij het omgaan met het verlies van hun dierbare.

Kennismakingsgesprek

De gespreksgroep bestaat uit zes tot acht deelnemers en wordt begeleid door een ervaren vrijwilliger en een ervaringsdeskundige die tevens rouwconsulent is. Het eerste samenzijn is op maandag 24 april van 10.00 tot 11.30 uur bij de Kap aan de Regentesselaan 2-B. Aan de Gespreksgroep Partnerverlies zijn geen kosten verbonden. Mocht men interesse hebben, dan kan men mailen naar Hetty van der Veen: h.veen@dekap.nl of bel 055-5295520. Vooraf vindt er een persoonlijk kennismakingsgesprek plaats, dus tijdig aanmelden is gewenst.