Stedendriehoek

Na lange sluiting nu Orpheus Open

Op donderdag 10 juni gaan de deuren van Orpheus weer open en verrast het theater zijn gasten met uiteenlopende voorstellingen, de heerlijkste gerechten in Restaurant O55 en een gastvrijheid als vanouds.

Een stralend lachende Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus, zegt: “Team Orpheus staat al maanden te trappelen. Ik kan dan ook niet garanderen dat mijn collega’s en ik niet gaan huppelen, zoals koeien die voor het eerst weer de wei in mogen.” Toen duidelijk werd dat theaters niet alleen open mogen, maar Orpheus met de grote zaal ook nog een aanzienlijk aantal gasten mag ontvangen, kon Barendregt haar geluk niet op: “250 Bezoekers in de Hanoszaal! Dit betekent dat onder anderen de 3J’s en Gatecrash met Erik Vloeimans op het podium zullen staan. We kunnen eindelijk weer doen wat we het liefste doen: artiest en publiek met elkaar verbinden en hen een onvergetelijke avond bezorgen.”

Met Orpheus Open wil het theater heel Apeldoorn en omgeving eindelijk weer een avond uit bieden. Voor de cabaretliefhebber is er onder anderen Grof Geschut en Silvester Zwaneveld. Ook het nieuwe podium O55 wordt ingewijd met een serie optredens van muzikanten uit stad en regio. Culinair genieten kan ook weer in Restaurant O55, met diners voorafgaand aan de voorstelling. “Voor bezoekers die wat in te halen hebben, bieden we op 10 en 11 juni meerdere optredens in de Hanoszaal voor de prijs van één. Elke avond geven drie artiesten een korte voorstelling van 30 minuten, het publiek mag namen als Piepschuim en Nina June verwachten.”

Liever live

Vrijdag 18 juni om 20.00 uur vieren theaters en andere culturele instellingen in het hele land dat hun deuren weer open mogen. Orpheus schreeuwt dit van de daken, of beter gezegd: blaast het van de daken. Het Sweelinck Koper Kwintet zal vanaf het dak aan de zijde van de Loolaan, Apeldoorn laten weten hoe geweldig een live optreden ook alweer voelt. Zij geven een voorproefje van de NJO Muziekzomer Gelderland die plaatsvindt van 30 juli tot en met 15 augustus.

Voor mensen die niet alleen liever live een voorstelling beleven, maar ook graag fysieke tickets kopen, is op zondagmiddag 13 en vrijdagavond 18 juni de Theaterkassa in de foyer van Orpheus geopend. Op die dagen zullen diverse nieuwe voorstellingen voor seizoen 2021/2022 in verkoop gaan. Het volledige programma is te vinden op www.orpheus.nl/open. Hier kunnen ook direct tickets worden besteld.