Stedendriehoek

Muziek op school en snuffelcursus

De Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten start na de zomervakantie met twee nieuwe initiatieven: muziekprojecten op scholen en een instrumenten-snuffelcursus.

De instrumenten-snuffelcursus richt zich op alle kinderen tussen 8 en 14 jaar die in groepsverband (8 tot 12 deelnemers) willen kennismaken met orkestinstrumenten. Verschillende instrumenten kunnen de kinderen zelf proberen onder deskundige begeleiding, waarbij de instrumenten ook korte tijd mee naar huis kunnen worden genomen. Denk aan fluit, klarinet, hobo, sax, trompet, hoorn, trombone, viool, cello, slagwerk.

Wekelijks is er één uur les, in totaal 17 lessen. De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor publiek. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde en bevoegde muziekdocenten, ondersteund door deskundige vrijwilligers. Het gebruik van diverse muziekinstrumenten tijdens de lessen en thuis is inbegrepen in het cursusgeld.

Informatie en aanmelding: Schoolprojecten: https://a-jo.nl/ajo-op-school/ en de website cultuurwijzerapeldoorn.nl  Snuffelcursus: https://a-jo.nl/snuf.