Stedendriehoek

Mooiste foto’s Zilveren Camera

Op zaterdag 2 oktober is om 15.00 uur de officiële opening van de expositie De Zilveren Camera in de Nettenfabriek. De expositie wordt geopend in bijzijn van Kees van de Veen, de winnaar van de Zilveren Camera 2020.

Van de Veen won met zijn serie ‘Piet Franssen overlijdt aan corona’ (zie foto). Deze man lag op de covid-afdeling van de intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, waar hij op 16 april 2020 op 73-jarige leeftijd overleed. Van 1 tot en met 24 oktober is de expositie vrij toegankelijk te bezoeken in de Nettenfabriek, Spoorstraat 27b.

Openingstijden: woensdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur. Wie de opening wil bijwonen, kan uiterlijk donderdag 30 september een e-mail sturen naar info@apeldoorn.photo.

Apeldoorn Photo pakt uit met Zilveren Camera

Van 1 tot en met 24 oktober is De Zilveren Camera te zien in Apeldoorn. De winnende foto’s van de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie van Nederland strijken neer in de Nettenfabriek.

De Zilveren Camera is een wedstrijd voor Nederlandse beroepsfotografen en fotografiestudenten. De fotografen kunnen hun werk inzenden voor verschillende categorieën en daarmee meedingen naar de belangrijkste prijs van de wedstrijd: De Canon Zilveren Camera. En ook de winnaars van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar, Prijs voor Storytelling, Paul Peters Fotoprijs zijn te zien en vormen samen een fascinerend tijdsbeeld van 2020.

Meer dan 200 foto’s
De winnende foto’s zijn als eerste tentoongesteld in Museum Hilversum. Daarna reizen de afbeeldingen als expositie door Nederland. De expositie bestaat uit meer dan 200 bekroonde foto’s. Aan de hand van een app, te downloaden via app.zilverencamera.nl, ontdekt de bezoeker de verhalen achter de foto’s. Met speciaal een educatieve module voor leerlingen tussen de 10 en 15 jaar. Hierdoor is de expositie interessant voor jong en oud.

Extra bijzonder
“Sinds 2018 zijn we al in gesprek met de Zilveren Camera om te zien wat de mogelijkheden waren om de expositie naar Apeldoorn te halen. Voor Apeldoorn als fotostad vonden wij dat deze landelijk bekende expositie niet mocht ontbreken. Dat dit mogelijk is geworden – in samenwerking met het Cultuurprogramma van Gemeente Apeldoorn – en op zo’n mooie locatie als de Nettenfabriek, maakt het extra bijzonder”, aldus voorzitter Jeffrey de Grijs.

Over Apeldoorn Photo
Apeldoorn Photo is hét overkoepelende platform voor alle fotografieactiviteiten in Apeldoorn en omstreken. Met het Fotocafé, de Stadsfotograaf, online museum en natuurlijk het bekende tweejaarlijkse Fotofestival. Partners van Apeldoorn Photo zijn Gemeente Apeldoorn, Rabobank, Prins Bernhard Cultuurfonds, Reinders Huizen en Hypotheken. Meer informatie over de expositie van De Zilveren Camera is te vinden op de website van Apeldoorn Photo: www.apeldoorn.photo

Parijs, Frankrijk – 06/06/2020 | Een groot aantal mensen verzamelde zich op 6 juni 2020, Place de la Concorde, in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Parijs, als eerbetoon aan George Floyd en om het politiegeweld in Frankrijk aan de kaak te stellen, eiste gerechtigheid voor Adama Traore, gerechtigheid voor iedereen en zwaaiend met Black Lives Matter-borden , ondanks een prefectuurverbod. De politie werd ingezet met relbarrières. Daarna verzamelden mensen zich op Champ de Mars voor de Eiffeltoren. 
Foto: ©Zilveren Camera/Joris van Gennip