Stedendriehoek

Mooie samenwerking voor de kinderen

Carla Maessen (directeur Accres), Lianne Tijmes (Bobbie Foundation) en Hiske van den Heuvel (Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst) zijn blij met hun samenwerking.

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst verzorgt van dinsdag 20 juli tot donderdag 26 augustus weer een Zomerschool voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

De Zomerschool is voor kinderen die ingeschreven staan bij Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst; de leerlingen krijgen les in taal, lezen en rekenen van student-docenten en kunnen hierdoor hun leerachterstand inhalen die ze hebben opgelopen tijdens de coronaperiode.

De Zomerschool wordt door de gemeente Apeldoorn en Accres gefaciliteerd in wijkgebouw De Stolp in De Maten, waar de lessen worden gegeven. Accres is beheerder van accommodaties waar veel verschillende activiteiten worden gegeven voor buurtbewoners. Met de locatiebeheerders wil Accres de ontmoetingsfunctie van het vastgoed accentueren en maakt er een bruisend middelpunt van in de wijk. Dit loopt uiteen van een wijkcentrum tot zwembad.

Bobbie Foundation ondersteunt kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar in gezinnen die in financiële nood verkeren, door hen jaarlijks wat onbezorgde momentjes te geven waarin ze kunnen genieten van bijvoorbeeld een cadeau, nieuwe schoolspulletjes of een leuk uitje. Voor kinderen tussen de 12 en 14 jaar die nog geen bijbaantje mogen hebben maar wel graag met vriendjes en vriendinnetjes naar het Boschbad willen en geen geld hebben voor een seizoenkaart, doneren Bobbie Foundation en Accres samen 200 seizoenkaarten aan kinderen van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.