Stedendriehoek

Mooi bedrag voor ontwikkeling van kinderen

APELDOORN – Leden van Rotaryclub Apeldoorn hebben vorige week een cheque van 20.000 euro overhandigd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Bestuurslid Aukje Sinte Maartensdijk en ambassadeur Dennis Licht namen de cheque in ontvangst in het bijzijn van wethouder Sunita Biharie.

Lopen voor het Jeugdfonds
In september liepen of wandelden 46 deelnemers via Rotary Club Apeldoorn de marathon van Berlijn. Zij haalden daarmee geld op voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Laura Nuhaan: “Iedereen in ons Rotary-team heeft de luxe dat we kunnen sporten. Dat willen we voor alle kinderen mogelijk maken en daarom kozen we het Jeugdfonds als goed doel.”

Samen ervaren
De marathonlopers kwamen bijeen in het Loopexpertise Centrum van ambassadeur Dennis Licht, om samen met wethouder Biharie en het Jeugdfonds Sport & Cultuur te ervaren hoe belangrijk sport & cultuur is. Wethouder Biharie: “Het is om mooi om hier de verhalen te horen. En te zien wat het Jeugdfonds Sport & Cultuur inhoudt en wat het kan opleveren. Ik vind sociale cohesie in de samenleving heel belangrijk. Samenwerken en voor elkaar zorgen, dat maakt mensen gelukkig!”

Alle kinderen doen mee
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 0 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging of aan culturele activiteiten kunnen doen, bijvoorbeeld muziekles, theateractiviteiten of schilderen. Dat is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Ze leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en het concentratievermogen toeneemt.

Zie ook de website www.jeugdfondssportencultuur.nl/gelderland