Stedendriehoek

Mondial Apeldoorn viert jubileummet festival in Oranjepark

APELDOORN – Ook dit jaar is het Oranjepark in Apeldoorn weer het podium voor het jaarlijkse Festival Mondial. Deze editie krijgt wel een heel bijzonder tintje, vanwege het twintigjarig bestaan van Mondial Apeldoorn. Dit is de brancheorganisatie voor Apeldoornse goede doelen die actief zijn over de hele wereld. Het festival gaat zaterdag 9 september om 11.00 uur van start en eindigt om 17.00 uur. De toegang is vrij.

Het thema van het festival is FEEST!. “Dit pakken we groots aan; we gaan de bezoekers, jong en oud, meevoeren in feesten van over de hele wereld. Geniet bijvoorbeeld van een optreden van Braziliaanse danseressen of oosterse prinsessen op stelten. Kinderen vermaken zich tijdens de workshop Wereldmuziek of laten zich schminken in de bedoeïenentent. Gedurende de dag vinden diverse wereldmuziekoptredens plaats op het hoofdpodium”, aldus de organisatie.

Dit jaar telt de interculturele markt maar liefst 25 festivalkramen. De Mondial-organisaties tonen zich hier aan de festivalbezoekers in al hun kleurrijke diversiteit. Ook dit jaar doen een aantal Eerlijk Winkelen-deelnemers mee. Dit zijn in Apeldoorn gevestigde winkels die producten verkopen die zijn gemaakt onder goede omstandigheden voor mens en milieu. Samen staan zij voor verbinding. Mensen, voorbij werelddelen, voorbij verschillen. Op Festival Mondial laten zij zien waar zij voor staan, ieder voor zich en vooral ook samen. De organisaties nodigen de bezoekers van harte uit om die boodschap met hen mee te vieren.

Onder het genot van een Surinaams of Turks hapje kan de bezoeker op het terras of in het gras genieten van de verschillende muziekoptredens. Volksdansgroep Phoenix start op het hoofdpodium en wordt afgewisseld door Gospelkoor The People’s Chorus. In de middag kan de bezoeker genieten van een spetterend reggae-optreden van de band Friction & the Roots Drivers en het geheel wordt afgesloten met een optreden van Apeldoorner Danny Kalima.

 

“Ook aan activiteiten voor jong en oud is gedacht. Wat dacht je van het laten zetten van een mooie henna-tatoeage, een workshop knutselen met afvalmaterialen, spelen op het springkussen of mooie kunstwerken maken met graffiti? Er is genoeg te beleven, want het is FEEST!”