Stedendriehoek

‘Mobiele telefoon thuislaten of uitzetten’

APELDOORN – In het jaar waarin hij voor de tweede keer meedoet aan het Eurovisie Songfestival, keert Waylon ook terug naar zijn geboortegrond. Op vrijdag 21 september komt hij naar poppodium Gigant, Nieuwstraat 377. Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 29,95 euro. Het optreden maakt onderdeel uit van zijn Nederlandse clubtour.

‘The World Can Wait’ is de titel van het nieuwe album, waarbij Waylon terugkeert naar zijn liefdevolle muzikale roots, die nog steeds geworteld zijn in Nashville. Een album waarbij hij zijn grote helden van de country-muziek eert, maar ook het album waar uiteindelijk het Songfestivallied op komt te staan; het winnende nummer wordt op 10 maart bekend gemaakt. “Er is voor mij geen ontsnappen aan. Iedere keer als ik mijn pen en gitaar oppak, zijn de eerste tonen toch altijd weer country. Maar tegelijkertijd heeft mijn eigen ontwikkeling daar inmiddels een grote invloed op gehad.”

De titel van het album en de bijbehorende tour is overigens vooral een verwijzing naar het uitsluiten van alle invloeden van buitenaf. “Ik wil dat mensen die live naar mij komen kijken, volledig kunnen opgaan in de muziek. Op het podium ben ik er helemaal voor mijn publiek, dat verwacht ik ook deze keer meer dan ooit van hen. Het liefst heb ik dat iedereen zijn mobiele telefoon thuis laat of minimaal uitzet. Vaak ga je toch filmen of foto’s maken. Je creëert weer een filter tussen wat je ervaart. Wat is een herinnering waard als je hem per se moet delen. Net of het anders niet is gebeurd. Hoe mooi zou het zijn als je die paar uur daar even los van komt en alleen met jezelf of mij een dialoog aangaat. Gewoon genieten. The World Can Wait.”

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.gigant.nl en via de kassa van Gigant.