Stedendriehoek

Mix van ervaren en jonge kandidaten SGP Apeldoorn

SGP Apeldoorn heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. De lijst is een mix van ervaren kandidaten die al langere tijd actief zijn en jonge kandidaten die enthousiast klaarstaan om zich in te zetten voor een mooier Apeldoorn. De hoogste nieuwkomer is Matthias Bunt (20) op plek 4.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Henk van den Berge (foto) lijsttrekker is. Met zijn enorme ervaring binnen de Apeldoornse politiek wil hij zich ook de komende periode weer inzetten voor goede zorg en een leefbare omgeving voor alle inwoners van Apeldoorn en de dorpen. De tweede kandidaat, Jan Kloosterman, heeft ook al geruime ervaring en vormt met Henk van den Berge een goed team in de gemeenteraad. Jan Kloosterman vindt het belangrijk om zich in te zetten voor een groen en veilig Apeldoorn.

Ook de derde kandidaat, Henk van de Weerd, is al bekend met de Apeldoornse politiek. Hij vertegenwoordigde de SGP de afgelopen vier jaar, samen met de andere fractieleden, in de vele commissievergaderingen van de gemeenteraad. Ook de aankomende periode wil hij zich hard maken voor een samenleving waar aandacht en ruimte is voor jong en oud. Maar er staan ook heel wat nieuwe gezichten op de lijst.

Van de 24 kandidaten is precies de helft nieuw. Op die manier wil de SGP ook jonge mensen bij de gemeentelijke politiek betrekken. Bij de samenstelling van de lijst is er gekeken naar een goede spreiding tussen oude en nieuwe kandidaten, leeftijd en ook woonplaats. De hoogste nieuwkomer is Matthias Bunt. Hij was de afgelopen jaren fractieassistent. Maar de SGP heeft meer jongeren hoog op de lijst gezet: Pieter van Duijvenboden (23 jaar) op nummer 5 en Henk-Jan Mekelenkamp (21 jaar) op nummer 7.