Stedendriehoek

Militairen oefenen ook in Voorst

Van 24 tot en met 28 mei oefenen militairen van de Koninklijke Landmacht in het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Hengelo en Groenlo. Ook de Gemeente Voorst valt binnen dit gebied.

De militairen verplaatsen zich te voet en met verkenningsvoertuigen vanuit de richting Apeldoorn naar Goor. Hierbij worden verkenningen uitgevoerd. De militairen maken geen gebruik van munitie of oefenmunitie tijdens deze oefening. Als ze van privéterrein gebruikmaken, wordt dit vooraf met de eigenaar overlegd. Dit gebeurt ook als de route op privéterrein over onverharde wegen leidt.

De Koninklijke Landmacht draagt op de grond bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in Nederland en daarbuiten. Tegelijkertijd moet de Landmacht verdere piekbesmetting van COVID-19 binnen hun eigen organisatie voorkomen. Daarom volgen zij de richtlijnen van de Rijksoverheid.

De eenheid doet er alles aan om overlast en hinder te voorkomen. Is er ondanks alle voorzorgsmaatregelen door de oefening schade ontstaan aan uw privéterrein, noteer dan zoveel mogelijk gegevens, zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade. U kunt de schade melden bij het Ministerie van Defensie, Sectie claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AB Utrecht. Het telefoonnummer is 030-2180420.