Stedendriehoek

Mijn Bijzondere Bestuurder: ‘Ook bestuurder Karen is met het Klupvirus besmet’

“Karen Hop is de enthousiaste bestuurder van de Klup Apeldoorn en creëert met veel passie, ambitie, humor en ondernemerschap nieuwe kansen voor de Klup.” Dat is voor operationeel manager Wilma Hartman de reden om haar op te geven voor de fotocampagne ‘Mijn Bijzondere Bestuurder’ van de Bestuurdersacademie Apeldoorn.

De Klup Apeldoorn biedt activiteiten en ontmoeting aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Net voor de eerste lockdown werd Karen bestuurder van de organisatie. “Sinds half maart hebben we allerlei acties georganiseerd om binding te houden met de vrijwilligers en deelnemers”, licht Wilma toe. “Daarin speelt Karen ook een rol. Zij kijkt naar wat er wél mogelijk is. Zo hebben we een kaartje gestuurd naar iedereen, geskypet met deelnemers, een online bingo en thuiskunstwedstrijd georganiseerd. Sinds eind november maken we wekelijks een uitzending van KlupTV. Wij komen zo bij de mensen thuis. Deelnemers kunnen hiervoor zelf filmpjes insturen.” Karen ondersteunt dit project, helpt en enthousiasmeert. “Onze vrijwilligers steken hier veel uren per week in om het mogelijk te maken. Ze zijn gigantisch enthousiast over KlupTV.”

Doe mee met de fotochallenge!

Wil jij jouw bijzondere bestuurder ook in het zonnetje zetten? Doe mee met de actie! Zoek of maak een grappige, mooie, verrassende of andere kenmerkende foto van jouw bestuurder. Beschrijf in 1 of 2 zinnen waarom deze persoon het verdient om even in de spotlights te staan en stuur dit naar info@bestuurdersacademieapeldoorn.nl (o.v.v. bijzondere bestuurders). Misschien verschijnt jouw bestuurder binnenkort wel in Nieuwsblad Stedendriehoek.

De ondernemende Karen houdt zich ook bezig met het naar buiten brengen van de Klup. “We maken deel uit van het sociale netwerk van Apeldoorn en dat willen we ook zo houden. We zijn betrokken bij Apeldoorn Rein om de buurt schoon te houden. Ook hebben we een tuintje aangelegd voor zowel vergroening van de wijk als zichtbaarheid.”

Empathie

Wilma omschrijft Karen als een vrouw met veel empathie. “Ze kijkt bij iedereen wat de talenten en vaardigheden zijn. Ze wil mensen (of dit nu vrijwilligers, deelnemers of anderen zijn) laten groeien in hun ontwikkeling. Dat is haar ambitie en daar haalt ze veel plezier uit. Iedere keer zorgt ze dat mensen weer een stukje verder komen.”

Wilma is zelf al zo’n 38 jaar bij de Klup betrokken en zij is niet de enige. “De meeste deelnemers en vrijwilligers zitten al jaren bij de Klup. Er is een echtpaar dat volgend jaar al 50 jaar betrokken is.” Wilma lacht: “Iedereen wordt besmet met het Klupvirus, ook Karen.”