Stedendriehoek

Mijn Bijzondere Bestuurder: ‘Het voorzitterschap heeft Henk zich heel eigen gemaakt’

De fotocampagne ‘Mijn Bijzondere Bestuurder’ van de Bestuurdersacademie Apeldoorn is erop gericht om lokale bestuurders in het zonnetje te zetten. Waarom Greet Bouman (directeur van Stimenz) Henk Dijkgraaf heeft opgegeven? “Omdat ik heel veel bewondering heb voor de manier waarop Henk invulling geeft aan zijn voorzitterschap bij de Sportraad en hoe hij dit combineert met zijn eigen bedrijf Dijkgraaf bv.”

Sedert zeven jaar is Greet directeur van Stimenz, een sociaal-maatschappelijke organisatie die diensten en kennis levert om er voor te zorgen dat mensen zelfredzaam kunnen zijn en goed en prettig kunnen wonen en leven. “Henk ken ik al heel lang, mede doordat Dijkgraaf bv onze leverancier is van kantoorartikelen en -meubelen. Hij is bij mij persoonlijk langs geweest voor het aanmeten van een bureaustoel.”

Sportraad

Henk is een echte sportman en vanuit die achtergrond ook bij de Sportraad terechtgekomen. “Als ondernemer moest Henk wel wennen aan de bestuurlijke politiek; hij is van oorsprong geen politiek dier. Maar Henk laat zien dat je niet in het circuit hoeft te zitten om deel te nemen en het heel goed te doen. Hij heeft het zich heel erg eigen gemaakt.” Inmiddels is Dijkgraaf al vijfenhalf jaar voorzitter van de Sportraad. “Henk is een heel betrokken man. Hij is een harde werker die zich voor de volle honderd procent inzet. Bij de Sportraad heeft hij nieuwe bestuursleden aangetrokken en zet hij zich onder andere in voor het Sport- en Beweegakkoord. Ik weet dat de Sportraad heel blij is met hem.”

Vrijwilligers

Hoe Greet kijkt naar de vrijwilligerscultuur in Apeldoorn? “We boffen enorm. Apeldoorn kenmerkt zich door het groot aantal mensen dat zich vrijwillig inzet. Wel is er de afgelopen jaren wat veranderd; mensen verbinden zich niet meer vanzelfsprekend voor lange tijd als vrijwilliger aan een organisatie. Gelukkig komt het nog steeds wel veel voor.”

Henk heeft zich gedurende een lange periode met hart en ziel ingezet voor volleybalvereniging SV Dynamo. Tot maart 2017 heeft hij dit gecombineerd met het voorzitterschap van het bestuur van de Sportraad. “Hij is echt een mensenmens en zoekt persoonlijk contact. Deze Apeldoornse ondernemer heeft een groot netwerk, maar zeker geen groot ego. Hij is altijd aan het ontwikkelen en gaat goed met verandering om. Ook nu gaat hij mee in het online gebeuren. Henk heeft dat ondernemende echt in zich. Hij gaat zelf aan de slag en is van het aan- en doorpakken.”

Doe mee met de fotochallenge!

Wil jij net als Greet Bouman jouw bijzondere bestuurder ook in het zonnetje zetten? Doe mee met de actie! Zoek of maak een grappige, mooie, verrassende of andere kenmerkende foto van jouw bestuurder. Beschrijf in 1 of 2 zinnen waarom deze persoon het verdient om even in de spotlights te staan en stuur dit naar info@bestuurdersacademieapeldoorn.nl (o.v.v. bijzondere bestuurders). Misschien verschijnt jouw bestuurder binnenkort wel in Nieuwsblad Stedendriehoek.