Stedendriehoek

Mi Dushi trots op nieuwe onderkomen

APELDOORN – Na drie jaar gaat Mi Dushi verhuizen naar de noordvleugel van het gebouw aan het Jean Monnetpark 59. Oprichter Jelle de Kroon en zijn docenten zijn heel blij met het nieuwe onderkomen en presenteren dit met trots.

Na een grote verbouwing heeft de wereldschool nu een oppervlakte van 175 vierkante meter, met een prachtige danszaal, een mooie muziekstudio/lesruimte, twee winkeltjes en twee kantoortjes. Alles zit nu bij elkaar. De wereldschool heeft drie docenten: Michiel (didgeridoo), Sheila (buikdansen) en Jelle (djembé). Zij doen dit werk met plezier en passie voor het vak. Sinds 1980 houdt oprichter Jelle de Kroon zich bezig met percussiemuziek. Hij maakt reizen naar Zuid-Amerika en West-Afrika, om zich te verdiepen in de achtergronden van deze muziek.

In september 2000 richtte hij percussieschool Mi Dushi op in Apeldoorn. “Mi Dushi  betekent mijn schatje”, legt hij uit. “Dit komt uit Curacao, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.” In Nederland bouwt hij aan de toekomst van de djembé en haar plaats in het reguliere muziekonderwijs. “In de laatste vijfentwintig jaar ben ik twintig keer in Afrika geweest. Om te studeren en mijn vakkennis goed te houden bij de oude meesterdrummers.”

In september geldt er een aanbieding met flinke kortingen op de lessen. Voor een ieder die geïnteresseerd is in djembé, didgeridoo of buikdansen is er een mogelijkheid om dit uit te proberen.  Er is ook een speciale les voor ‘bijzondere’ mensen. Kijk voor meer informatie ook op de website www.midushi.nl