Stedendriehoek

Meubelstoffeerderij Alexander: ‘De service van vandaag is de reclame van morgen’

Alexander, van zijn gelijknamige meubelstoffeerderij, leeft nog altijd de woorden van zijn opa na: de service van vandaag is de reclame van morgen. De huidige eigenaar is de derde generatie in het familiebedrijf, dat al ruim 75 jaar bekend staat om het persoonlijke contact, de uitstekende service en hoogwaardige kwaliteit. Door de jaren heen heeft Alexander een passie voor het ambacht en werken met natuurlijke producten ontwikkeld: “Ik vind het mooi om van niets, iets nieuws te maken.”

Men is bij Meubelstoffeerderij Alexander aan het juiste adres voor (her)stofferen, restaureren en repareren. Doorgezakte banken, fauteuils, kussens, veerloos, leeg of uitgezakt, Alexander kan het allemaal verhelpen. Daarbij probeert hij zo goed mogelijk de coronamaatregelen na te leven. “We dragen een mondkapje en handschoenen. Meubels worden voordat ze binnenkomen ontsmet én nog eens voor ze de deur uitgaan. We werken uitsluitend in de werkplaats, de showroom is gesloten. Wij komen ook vrijblijvend bij de mensen thuis. Hierbij nemen wij eveneens alle maatregelen in acht.”

Tijdens de coronacrisis is het bij de meubelstoffeerderij druk. Hoe dat komt? “Mensen blijven meer thuis. Nu de zon weer meer gaat schijnen, zijn mensen niet alleen vrolijker maar hebben ze ook meer zin om thuis het een en ander op te (laten) knappen. Herstofferen scheelt vaak 50 procent met de nieuwprijs. Mensen weten vaak zelf of ze meubels met kwaliteit in huis hebben. Deze krijgen bij ons een nieuw leven. Ook willen we meubels met mindere kwaliteit verbeteren, maar het moet wel rendabel zijn. Wij zijn daar ook eerlijk in.”

Breed aanbod

Alexander krijgt nog altijd vaak de vraag om antieke meubelen in een nieuw jasje te steken. “Ook is er steeds meer vraag naar bies- en rietenmatwerk. Daarnaast ben u bij ons ook aan het goede adres voor antiekreparaties, houtwormbehandeling, boot- en caravankussens, singels en veerpakken. We beschikken over een grote collectie meubelstoffen: 600 soorten en 1.200 soorten leer.”

Meubelstoffeerderij Alexander heeft een gratis haal- en brengservice. Daarnaast krijgt men twee jaar schriftelijke garantie. Bel voor meer informatie naar 055-5762223, mail naar stoffeerder-alexander@live.nl of bezoek de website www.meubelstoffeerderij-alexander.nl