Stedendriehoek

Metamorfose bij De Zonnehoek

Na de brand van 23 op 24 december 2023 heeft school De Zonnehoek ook leuk nieuws. Het schoolplein ondergaat een opmerkelijke metamorfose, met de toevoeging van prachtige nieuwe bomen, kleurrijke planten en een scala aan uitdagende speeltoestellen. Dankzij de steun van de Gemeente Apeldoorn, Veluwse Vallei en andere lokale partners, wordt het vernieuwde schoolplein een ware oase van groen en avontuur voor jong en oud.

De transformatie van het schoolplein is niet alleen esthetisch, maar biedt ook tal van educatieve en recreatieve mogelijkheden voor de leerlingen. De nieuwe speeltoestellen, vervaardigd van duurzaam hout, dagen de kinderen uit om hun verbeelding te gebruiken en actief te spelen. Bovendien is er een openluchtklaslokaal met een podium gecreëerd, waardoor buitenlessen en culturele activiteiten een integraal onderdeel worden van het schooldagprogramma.

“We zijn ontzettend trots op het resultaat van dit project. Het vernieuwde schoolplein is een veilige en stimulerende omgeving. De officiële opening van het nieuwe schoolplein staat gepland op dinsdag 14 mei van 10.00 tot 11.00 uur. Leerlingen, ouders en buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd om samen met ons het vernieuwde plein te ervaren en te beleven. Tijdens de opening vinden diverse activiteiten en rondleidingen plaats, zodat iedereen kan kennismaken met de vele mogelijkheden die het vernieuwde schoolplein te bieden heeft.”