Stedendriehoek

Met zorg geselecteerde wereldacts in Wintercircus

APELDOORN – Vanaf zondag 24 tot en met zaterdag 30 december kan men aan De Voorwaarts genieten van met zorg geselecteerde wereldacts in het Wintercircus Apeldoorn.

Wintercircus Apeldoorn is weer terug met fantastische optredens en nieuwe artiesten. De circusshow die dit jaar voor de 29e keer wordt gehouden, belooft hét onvergetelijke cadeau voor kerst te zijn. Samen met vrienden of familie de ideale plek om samen te komen en te genieten van de spetterende shows.

De dagen zijn gevuld met nieuwe, getalenteerde circusartiesten. Duo Monastyrsky wisselt in een razendsnel tempo tussen tientallen outfits. Van zomerse jurken tot galakleding, alles gaat in een recordtempo. Maak je klaar om met verwondering naar dit duo te kijken in glamour en glitterstijl.

Acts die in het teken staan van snelheid en behendigheid zorgen bij het circuspubliek altijd voor blikken van bewondering. Michael Zorzan weet precies hoe hij de aandacht van het publiek weet te trekken met zijn wervelende demonstratie van diabolotrucs. Deze finalist van Italia’s Got talent 2022 beheerst zijn vak uitmuntend. Hij presenteert een adembenemende act met een omkleedsessie terwijl de diabolo’s door de lucht vliegen.

De dierenvriend Sandro Montez presenteert dit jaar een geweldige act met viervoeters. Samen met verschillende soorten hondenrassen zorgt Sandro voor een spontane wervelwind van acrobatie, sprongen en humor. Bekroond op het prestigieuze festival van Monte Carlo, is Sandro met zijn vrolijke gezelschap uitgegroeid tot dé honden-act in dit genre.

Op zes meter hoge stelten zijn de Portugezen Isabela en Ernesto de spetters van de avond. Van opvangen in de lucht tot gelanceerde salto’s, samen trotseren de twee Portugese artiesten de zwaartekracht in haarfijne precisie.

Een circus zonder clowns is geen circus. Daarom heeft het Wintercircus Apeldoorn een geweldige clown-act die je nog niet eerder hebt gezien. Jose Michel en zijn kompanen zorgen voor de humor die niet kan ontbreken. Unieke emoties en humoristische acts volgen elkaar door de avond heen op. Van muzikaal vertoon tot clown-acts met ballonnen en onschuldige valstrikken.

Als witte engelen vliegen ze door de lucht. The White Angels, acht hooggekwalificeerde acrobaten, zetten een spectaculaire show neer op de circuspiste. Enkele salto, dubbele salto, springen, niets is The White Angels te gek. De jeugdige show zal met risicovolle snelheid en behendigheid de act van de avond/dag zijn.

De jonge kunstenares Vanessa Berousek geeft een eigen klassieke twist aan het jongleren. Ballonnen glippen op indrukwekkende wijze door haar handen, een echte choreografische act, dansend in kleurrijk licht.

Met de vrolijke ezels van Rudy Althof is de circusdag écht compleet. Ezels die vaak niet worden gezien als intelligente dieren, zijn allesbehalve dom. Dit enthousiaste gezelschap bewijst het tegendeel en zet een spetterende show neer die in het teken staat van de meest uitdagende vrijheidsdressuuroefeningen met een tikkeltje koppigheid. Een authentieke act die minuten laat voelen als seconden.

De première van het Wintercircus Apeldoorn vindt plaats op zondag 24 december om 14.00 uur. Op maandag 25 december (eerste kerstdag) is er één show om 13.00 uur. Van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 december zijn er twee shows per dag: om 13.00 en 16.15 uur. Op zaterdag 30 december ook twee, maar dan om 11.00 en 14.00 uur. Zie ook de website www.wintercircusapeldoorn.com.