Stedendriehoek

Met deze vijf tips vind je binnen no-time een nieuwe baan in de buurt!

Als je weg bent gegaan of ontslagen bent bij je oude werk, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe baan. Je zult dus serieus aan de slag moeten gaan met de zoektocht en bedrijven moeten gaan benaderen. Het vinden van een nieuwe baan is niet moeilijk, maar je moet wel actie ondernemen. Wij hebben 5 tips voor je, hiermee heb je binnen de kortste keren een nieuwe baan gevonden!

Vacatures zoeken
Wil je graag werken in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam. Een baan vinden in de buurt doe je door goed te zoeken. Je kunt het beste beginnen op vacature websites. Hier staan duizenden vacatures van bedrijven in de buurt. Ook kun je zelf op zoek gaan naar bedrijven in de buurt en op hun website kijken of er vacatures open staan.

Je CV
Zorg ervoor dat je CV er netjes uitziet en up to date is. Wanneer hier opvallende fouten in staan, zal het bedrijf waarschijnlijk niet eens contact met je opnemen. Op internet maar ook op Word zijn allerlei mooie templates te vinden die je kunt gebruiken om een CV mee te maken. Dit ziet er direct een stuk beter uit dan een normaal CV.

De motivatiebrief
Met je motivatiebrief kun je het bedrijf overtuigen dat jij de geschikte kandidaat bent voor de functie. Hier zul je dus genoeg tijd en aandacht aan moeten besteden. Vertel over je ervaring en wat het bedrijf aan jou heeft, de toegevoegde waarde voor het bedrijf is erg belangrijk. Probeer de brief ook altijd persoonlijk te maken, dit werkt erg goed.

Het sollicitatiegesprek
Als het bedrijf interesse heeft, zullen ze je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Bereid je goed voor en bedenk wat voor vragen ze allemaal aan je kunnen stellen. Je weet dan precies wat je tijdens het gesprek kunt vertellen. Het is slim om ook wat extra informatie over het bedrijf op te zoeken. Dit laat zien dat je interesse hebt en dat je weet waar je over praat.

Afwachting
Veel mensen gaan zitten wachten als ze een brief hebben gestuurd of op gesprek zijn geweest. Doe dit niet! De kans is namelijk aanwezig dat je wordt afgewezen. Sterker nog, dit gebeurd bijna altijd tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan. Blijf dus actief met het versturen van nieuwe sollicitaties en ga op gesprek bij meerdere bedrijven.