Stedendriehoek

Mens en Dier samen op de foto

APELDOORN – Apeldoorn Fotostad. Elke week wordt één van de projecten uitgelicht van Apeldoorn 365. De fotomanifestatie van Stichting Apeldoorn Fotostad vindt dit jaar plaats van zaterdag 27 augustus tot en met vrijdag 14 oktober.

 

Deze week staat in het teken van het project Apeldoorn 365, Mens en Dier. Iedereen heeft wel iets met dieren. Of juist niet! Leuk, noodzakelijk, eng of grappig. Mensen en dieren zie je samen op straat, worden gehouden als hobby of zijn voor een beroep van groot belang. Grote dieren, kleine dieren, grote mensen, kleine mensen. Mensen en dieren die elkaar de rust geven, of die met een uiterste inspanning een topprestatie willen leveren. De menners met hun kampioenspaarden, de boswachter te midden van zijn wild, de eigenaar van het liefste huisdier van Apeldoorn, het jongetje dat een klein knaagdier koestert. Door goed te kijken is er heel veel te zien. Als je er maar (camera)oog voor hebt.
“Dieren roepen altijd gevoel en emotie op. Vaak is er een enorme passie tussen mens en dier zichtbaar. Wij, Aart van Egteren en Peter Cornelisz, zijn in Apeldoorn en omgeving op zoek gegaan naar al die situaties en wij zullen tijdens Apeldoorn Fotostad 2016 verschillende subthema’s binnen het hoofdthema Mens en Dier laten zien.” De foto’s zijn tijdens de expositie in het ACEC-gebouw in een bijzondere natuurlijke omgeving te zien. Op enkele zaterdagen zullen de fotografen kinderen met dieren in die setting op de foto zetten. De twee hobbyfotografen kennen elkaar van de RGB-Fotogroep en hebben ook aan de voorgaande edities van Apeldoorn Fotostad meegedaan. Informatie: www.apeldoornfotostad.nl