Stedendriehoek

Meewerken aan zelfredzaamheid migrantenvrouwen

Om contact te maken met andere mensen en om deel te nemen aan onze maatschappij is het belangrijk om – beter – Nederlands te spreken. Stichting Da Capo is een organisatie die door verschillende activiteiten aan te bieden migrantenvrouwen leert om zelfredzaam te worden. “Voor het nieuwe schooljaar zoeken we nog enkele vrijwilligers die het leuk vinden om taallessen te geven of te helpen in het naaiatelier.”

“Wij zoeken taalvrijwilligers met een goede beheersing van de Nederlandse taal, maar je hoeft geen onderwijsachtergrond te hebben. Je geeft Nederlandse les aan een klein groepje deelnemers. De deelnemers hebben allemaal een verschillende achtergrond en daarom is het belangrijk dat je betrokken bent bij de mensen die de taal willen leren. Als ateliervrijwilliger help je beginners met het leren werken op een naaimachine. Je helpt mee met de productie van spullen van gerecycled materiaal. We maken bijvoorbeeld van vlaggen en banners hele leuke tassen. Naast taal- en ateliervrijwilligers zoeken we ook oppasvrijwilligers. Door onze kinderopvang kunnen moeders meedoen met de taallessen of werken in ons atelier en hun kinderen spelen samen in de opvang.”

Da Capo is gevestigd in het gebouw De Ambacht (het vroegere Tot2021 gebouw) en er zijn taallessen in buurthuis 1005 in Zevenhuizen. De lessen zijn ofwel ‘s ochtends van 9.00 tot 11.30 uur ofwel ‘s middags van 13.00 tot 15.30 uur. Wie mensen uit een andere cultuur wil ontmoeten in een gezellige, laagdrempelige omgeving, kan contact opnemen met Marleen Hoogenboom, projectcoördinator, via telefoon 06-12165718 of via e-mail: info@stichtingdacapo.nl.