Stedendriehoek

Meer vuurwerkvrije zones in Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn breidt het aantal vuurwerkvrije zones uit. Naast de kinderboerderijen De Maten, Malkenschoten en Laag Buurlo mag er dit jaar ook geen vuurwerk worden afgestoken op winkelcentrum de Eglantier, winkelcentrum Schubertplein, Caterplein, Leienplein en Raadhuisplein. De gemeente heeft dit besluit genomen na overleg met vertegenwoordigers van de betrokken ondernemers.

Met het besluit wil de gemeente schade en overlast op de winkelcentra voorkomen. Rondom de vuurwerkvrije zones worden bordjes geplaatst waarop gewaarschuwd wordt dat mensen een vuurwerkvrije zone betreden. Gemeente en politie zullen tijdens de jaarwisseling de vuurwerkvrije zones in de gaten houden. Op overtreding van het verbod staat een boete van honderd euro. In de rest van Apeldoorn mag vuurwerk afgestoken worden tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Bewoners die het niet eens zijn met het besluit, kunnen tot en met 9 november bezwaar maken bij de gemeente Apeldoorn. Het college van burgemeester en wethouders neemt na 9 november, met inachtneming van de ingediende bezwaren, een definitief besluit.